Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Happiness in Donetsk

donetsk
Förra veckan gav Moyes svar på tal efter 1-4 med att hålla nollan mot Liverpool med B-laget. Nu ställs han inför tre plusgrader i Ukraina och ska försöka ge ett ännu starkare svar efter 1-2 mot West Brom.
Det snackas om den svåraste bortamatchen i CL-gruppspelet för Uniteds del och läget i truppen, i klubben, kunde ha varit mer gynnsamt. Det är dock så gynnsamt det kan bli om vi tittar till vilka spelare i truppen han har tillgängliga – bara Fletcher är utesluten. Moyes valde dock att peta/”vila” Anderson, Fabio, Rio och Zaha (den senare ryktas rumla runt med Moyes dotter).
Shakhtar ligger fyra i ligan, en aningen bättre position än våra pojkar har satt sig i, och vann första matchen i CL borta mot Sociedad. De coachas av gamle Interbekantingen från kvartsfinalerna 1999, Mircea Lucescu, som osannolikt nog pekar på trupprotationen som en anledning till den svaga starten. Bra insikt, för det har ju inte alls funkat under Fergies tid. Inte alls.
Well.
Med tanke på hur läget är, hur världen utanför de vettiga och sansade Unitedfansen ser ut, finns det inget annan möjlighet för Moyes att gå all in i morgon. Egentligen gör det förstås det eftersom han sannolikt är en sansad person också, men ibland kan pressen utifrån få människor att göra saker de annars inte skulle göra.
Därför tror jag att Moyes tar ut det här laget i morgon:

De Gea

Rafael – Evans – Vidic – Evra

Carrick –Fellaini

Nani – Rooney – Kagawa

Van Persie

Japp, jag vet, jag har Kagawa med på planen och medan jag skrev det här fick jag en otäck känsla av att han faktiskt kan börja med Ashley Young. Men rimligen bör det vara så upp över väggarna sjukt även för Moyes att det inte kan hända. De bakre sju är inte mycket att orda om, men med tanke på Jones fina form skulle det inte göra ont att sätta honom bredvid Vidic och låta honom spela fem-sex matcher där.
Kvartetten Nani – Rooney – Kagawa – RvP får i alla fall min mun att signalera till hjärnan att det någon gång är dags att dregla och se United spela fartfylld, fantasirik och en enormt anfallsglad fotboll. Det borde oundvikligen ske en dag.
Och just i morgon är det ingen annan dag som passar bättre än att det sker just då.
* Ryan Giggs lär få svårt att hålla reda på alla rekord när (om) han väl sätter sig efter eventuellt avslutad karriär och kollar.
Mot Donetsk kan han bli historiens meste Champions League-spelare. Frågan är inte om utan när hans staty reses. Jag är ju väldigt förtjust i hyllningar medan de hyllade lever.
* Moyes höll en kortare presskonferens på kvällen och hade blivit briefad av Uniteds pr-team så det blev som det blev.
Häromdagen var han inte nöjd med sin trupp.
I dag var han det.
Häromdagen sa han att United inte hade de världsklasspelare som krävdes för att vinna Cl.
I dag har dom det. Sort of.
”I said to win the Champions League you need to have a certain amount of world-class players. That is something which we will try and do. Of course we will try and win the Champions League.
Han sa för nittiofemtiotusendeelftefemtioende gången även att han håller på att lära känna spelarna. Det är som att han kom till ett nytt universum och såg helt nya livsformer när han kom till United. Carrick, Rio, Vidic … fram tills 1 juli unknown species för David Moyes & co.
”We’re getting to know the players and understanding them much more. I’m getting more of a feel for them and I know for one thing they are top players and that will never change.”
Något för pr-teamet att ta tag i.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna