Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

And so they’re home

adekslö
I går kväll/natt/morse landade pojkarna igen efter en liten semesterträningstripp i öst. De som saknades på resan var Rafael, Nani, Evans och Jones och då får vi anta att pojkarna kört hårt på Carrington och skippats paraplydrinkarna. Någon eller några lär vara tillbaka till Palace, men det återkommer vi till senare i veckan.
Nu tar vi en liten minikoll på det som nått nyheterna senaste dygnet:
* Juan Mata är inte bara Den Perfekte Mannen. Han är optimist också:
”The objective is to get to the Champions League spots. It’s difficult because Liverpool are doing well, so are Arsenal, as well as Tottenham and Everton, who are all clubs also fighting for them, but I think we have a team who can do it.
”This is Manchester United. When this club wins two, three or four matches in a row, it has a winner’s mentality.
Absolute NADA talar för att han ska få rätt, mer än just hans näst sista mening, vilket ju inte är fy skam. Den Perfekte Mannen talade också i intervjun om sin relation med en man som ännu inte riktigt nått upp i samma epitet:
”He made me feel important and I think that’s fundamental when you arrive at such a big club that has made a huge investment in you. It’s nice when the manager tells you ”Juan, you’re important to the team and we need you on the ball as much as possible” and that’s what I try to do. My relationship with him is good, friendly and from the off, he seemed to me to be a great person.”
Intressant att han påstår att Moyes vill att Juan ska ha bollen så mycket som möjligt. Det är inte riktigt så lagets taktik sett ut de senaste matcherna.
* Uniteds skrivande personal listar tänkbara kandidater till kaptensrollen och utesluter INTE där både Evra och RvP, vilket media i England antyder. De listar bara ”some of the other candidates” som Rooney, Jones, Fletcher, Evans och – något överraskande – DDG är de fem man som manutd.com lägger fram som tänkbara ersättare till Nemanja.
Min rangordning där är: 1) Rooney, 2) Fletcher, 3) Jones, 4) Evans, 5) DDG.
Rooney spelar ju jämt, vilket är en bra grundpelare för en kapten. Fletcher lär inte spela jämt, men det är inte lika viktigt för en vicekapten. Han, Jones och Evans lär väl turas om att vara skadade i framtiden också.
* Rutgerus Johannes fortsätter sin comeback med att promota vidare.
”I’m a Moyes fan” och den indirekta sågningen av Welbeck och Hernandez: ”You need more then two top class strikers in your squad”.
I fejset på Daniel och Ärtan.
* I kväll håller vi på Gerard Piqué.
I morgon på Franck Ribery.
Till skillnad från andra håller vi inte på Premier League. Vi håller på Manchester United.
* Och så får ni förstås inte missa Eurotalk med Hasse Backe från i går.

Han är briljant, Backe, men jag håller som bekant inte alls med om att det var ett misstag av Moyes att ta in nytt folk i personalen. Dessutom behöll han bland annat läkare och kit manager, det ska inte glömmas och underskattas. Och framförallt: Han tog in Ryan Giggs och Philip som assisterande. Så att han kom till ett helt nytt, omvälvande jobb med bara medarbetare som var helt nya är inte sant.
Är det några som vet vad United handlar om så är det Giggs och Neville. De må inte ha erfarenheten av att leda från sidan, men de är kulturbärarnas kulturbärare.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna