Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Den summativa bedömningen

Tre matcher kvar, men det skulle till tre Berbafemmålsfyrverkerier för att någon spelares betyg skulle höjas och tre Bébéinläggsattacker för att någons skulle sänkas.
Så vi kör.
Här är bloggens betyg på Manchester United-spelarnas insatser säsongen 2013-14. Med bara korta kommentarer, då tiden fortfarande av någon outgrundlig anledning bara har 24 timmar och jag inte är vaken mer än 17.
Skala:
1: Makes Bébés Wolverhamptoninsats se ut som en superinsats.
2: Moyes-i-Manchester United-nivå.
3: Premier League is a place for you.
4: Enligt Manchester United-mall 1A.
5: To infinity – and beyond!
 

BURVÄKTARE

de
DDG – 5
Den ende av de ordinarie spelarna ur mästartruppen som faktiskt blivit bättre. Bortsett från det visserligen ödesdigra misstaget mot Sunderland i ligacupsemin har spanjoren varit Uniteds klart bästa spelare sett över hela säsongen. 23 år gammal är han ligans bäste målvakt.
Lindegaard – 2
Bara tre matcher på hela säsongen: 4-0 x 2 i liga- och cupspel och så 1-2 mot Swansea. Helt okej när han väl visat sig och mot Newcastle var han dessutom riktigt bra.

INFANTERIET

Rafael – 2
Briljant i fjol – medioker nu. 28 matcher mot 38 förra säsongen vittnar åter om hans fragila lekamen, vilket är tragiskt värre. Jag var säker på att han skulle vara ordinarie i det brasilianska landslaget vid det här laget, men nu lär han inte ens få sin karriärs enda chans att spela VM på hemmaplan. Förstår inte riktigt varför hans karriär ska fortsätta gå upp och ned. Vill se en spikrak kurva i några år nu! Klart är i alla fall att han behöver en konkurrent på platsen.
Smalling – 3
3:an gäller givetvis som mittback då han till höger varit lika upp och ner som han varit hela sin ytterbackskarriär på Old Trafford. Frågan är var nye tränaren sätter honom i hierarkin jämfört med Jones och Evans kommande säsong.
Vidic – 3
Gränsfall till 2:a och det är inte bara för att han som Unitedkapten ställer upp på bild när han sajnar med en annan klubb. Men hans ledaregenskaper, hans mentorsroll och huvudspel senast gör att hans frånvaro kommer att märkas i sommar. Den bäste mittback jag skådat i Manchester United under mina snart 30 år som supporter.
Rio – 2
Direkt usel i vissa matcher, bra i några andra. Kan inte låta bli att imponeras av hans frisparkar-emot-stats. Den här säsongen har han dragit på sig 3 stycken på 22 insatser. För att sätta det i perspektiv så stoltserar Wilfried Zaha med dubbelt så många under sin Unitedkarriär. Har öppnat för en fortsättning, men jag kan inte se honom vara mer än en 10-15-matchers-man, oavsett hur öppen den nye tränaren håller dörren till behandlingsbordet för mittbackar.
Evra – 2
Efter Rooney Uniteds vassaste anfallsvapen, men samtidigt det största rundningsmärket i defensiven. Det har stundtals varit beklagligt att se hans förmåga att vara helt okoncentrerad och fullkomligt ge fan i det. Men han är en viktig röst i omklädningsrummet och skulle han och/eller United tänka om och det blir en ettårsförlängning skulle jag inte protestera. Däremot skulle jag göra det om han startar hösten som förstavalet. Där behöver vi snäppa upp.
klla
Evans – 2
Jonny har också lidit under Moyes, inte bara genom att han fortfarande bär på mittback-i-United-skade-viruset. Inte alls lika övertygande i sitt positionsspel som han varit de senaste säsongerna, men kan säkert förklara bort en del med just skador och kanske även managern. Och det faktum att 25 olika backlinjer använts under säsongen. Och att han är scared of the dark.
Büttner – 1
Nejnejnej. Nej. Nej.
Jones – 3
Philip har inte fått den utveckling man kunde ha hoppats inför säsongen. En starkt bidragande orsak är att han fortfarande flyttats runt mellan tre olika positioner på planen vilket vore som att vi dödliga hade tre olika yrken som vi alternerade mellan i veckorna. Samtidigt som miljoner människor skulle bedöma alla tre.

MIDFIELD MAGICIANS

Mata – 3
The Perfect Man. Slow start, men växt alltmer och precis som han önskade i ännu ett av sina kärleksfulla blogginlägg så önskar jag också att säsongen skulle fortsätta ett tag till. För hans skull. Kram på dig Juan, nästa säsong kommer du att vara en nyckelspelare.
Valencia – 2.
Inte tillnärmelsevis lika farlig som en gång i tiden och numera är bilden av honom mer en habil, hårt jobbande lagspelare än en farlig servitör till anfallarna. Ingen startspelare för mig i höst, men en habil, hårt jobbande lagspelare som kan vara nyttig att ha i truppen.
Fellaini – 1
Nejnejnej. Det ryktades ju om att till och med hans nya medspelare skrockade bakom ryggen på belgaren på träningsplanen. Att sådana rykten ens uppstår är talande nog för – med prislappen i beräkningen – Uniteds största transferflopp ever. Spelat okej några gånger, men ”okej” efter ett halvår är inte good enough. Tyvärr lär hans transfervärde knappast vara några £27 mille om det nu skulle finnas några planer på att flogga honom.
Carrick – 2
Kanske den som fallit längst jämfört med fjolårssäsongen. Brukar visserligen vara en slow starter, men han kom aldrig igång den här gången. Skadan mitt under säsongen påverkade sannolikt, men alltför ofta har matcherna bara passerat förbi utan att han haft något som helst inflytande. Kanske passerade han zenit i och med 2012/13, eller finns det en omstart till i honom? Gör det inte det behövs det minst två centrala i sommarens transferfönster.
Cleverley – 1
Tja, vad ska man säga? Fansens hackkyckling nummer ett har inte visat med spelet att belackarna har fel. Vi undrar fortfarande vad han tillför och var på mittfältet han kan tillföra det på allra bästa sätt? Hittills har han varit som bäst i ett centralt tremannafält, men den här säsongen har han och Carrick knappt lämnat egen planhalva när de startat tillsammans. Nyckelsommar för Tompa vars kontrakt inte har långt kvar innan det blir gammalt.
Fletcher – 5
Här gäller inga kriterier som för någon annan i laget. 5:an är oundviklig bara för bragden att ta sig tillbaka till fotbollsplanen, vilket jag aldrig trodde att han skulle kirra. Att han sedan varit helt okej, med tanke på omständigheterna, gör hela den här glädjestoryn än mer glädjestoryig. En av få kulturbärare som blir kvar i klubben i höst.
Nani – 1
Ett av de märkligaste besluten David Moyes fattade under sin korta period som Unitedmanager var att ge Nani ett femårskontrakt och sen försöka använda honom så lite som möjligt. Egentligen är det ju inte märkligt att han fick förlängt med tanke på hans högstanivå, men det är knappt man minns den längre. Den här säsongen har vi inte fått se den, men vi har å andra sidan knappt få se honom spela överhuvudtaget.
Young – 1
För dålig, för dålig, för dålig. Strunt i något enstaka drömmål eller någon lyckad dribbling; Det här är en man som varit bra i max fem matcher under två säsonger. Sälj.
alkoa.
Januzaj – 4
Vad hade vi egentligen gjort under hösten om inte Adnan varit med? Ibland var han ensam om att hålla våra näsor ovanför vattenytan med sitt ”jag-skiter-i-vem-jag-spelar-emot-och-vem-som-är-vår-manager”-inställning. Pokerfejset har inte skyggat för att som 18-åring göra så stort avtryck under sin första säsong på den finaste av arenor.
Shinji – 2
Sååååå mycket boll i sig. Sååååå nonchalant och skön stil när han levererar sina kortpassningar och små instick. Men faktum är ändå att han misslyckats under sina två säsonger i klubben. Den här har han visat lite mer, spelmässigt, men samtidigt varit mycket sämre poängmässigt. Oviss framtid för den kanske bollsäkraste liraren i laget.

STRAJKERS

Welbeck – 3
Ende Manchesterpojken i truppen. Ännu inte fått det genombrott som jag både tror och hoppas väntar runt hörnet. Har egentligen allt som behövs, men har fortfarande inte fått ut allt som behövs.Roll on next season.
Rooney – 4
Den ende av de som spelade under Ferguson också som på fullaste allvar sörjde sparkandet av Moyes. Han var skottens favorit och guldpojke och belönades skapligt också med ett £300 000-i-veckan-kontrakt. Inte lika tongivande som tidigare under säsongen, men ändå lagets viktigaste spelare på så många sätt. När han är bra är United bra och tvärtom.
RvP – 3
Effektiv. Sur. Skadad. Effektiv! Fler poäng än citys anfallsduo Dzeko-Negredo trots att han knappt synts till i Manchester utan mest hängt så långt borta från Moyes som han kunnat. Så ofta som han kunnat. Inte i närheten av lika dominant som under sin debutsäsong men ändå högklassig i mycket av det han presterar. Dock faller han två snäpp eftersom det här är en jämförelse med den magiska våren 2013.
Hernandez – 2
Sett mycket piggare ut senaste veckorna, vilket förvånar med hänsyn till hur sanslöst tufft han haft det under Moyes. Kanske fick han en föraning om att det var förändringar på gång och bestämde sig för att ge järnet.
Spelat men inte betygsatta: Zaha, Ando, Fabio.
Manager: Giggs. Betygssätts ej heller då han för tillfället är untouchable.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna