Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Villa it is

Embed from Getty Images
Fredag brukar i Uniteds fall vara synonymt med presskonferens ur både den mindre och den mer märkliga skolan, tack vare en viss järntulpan. Nu handlar det för ovanlighetens skull – även om vi fick en försmak med Cambridge tidigare i år – om fotbollsmatch och inte fotbollssnack.
Snacket avklarade tulpanen i dag i stället och det var ett par punkter som var intressanta. Inte uppseendeväckande intressanta, men ändå lätt Clint Eastwood-mungipedarrande intressanta.
För det första är David De Gea tydligen i en så skakig obalans att han inte anses vara kapabel att spela fotboll längre. Det klargjorde bossen tydligt i dag igen:
”There’s no difference. The transfer period is still open and he [De Gea] has still the same problem.”
Jag tycker att det är bedrövligt. Jag förstår att United inte vill se sig som en feeder club till Real Madrid och att man nu riskerar att förlora ansiktet rejält när Ramos – som var kravet från Eds/Louis (bådas?) sida – inte blir en del av affären, men jag kan inte se vilken nytta det gör i dagsläget. United har fem matcher kvar att spela innan transferfönstret stänger och oavsett hur det slutar med De Gea finns risken att det blir ett stort misstag. Föreställ er bara reaktionerna när Romero gör sitt första grova misstag (för det kommer han att göra), kanske skickar en in en boll i eget mål och förorsakar att United missar CL-gruppspelet …
Det här skulle förstås ha varit klar för ett par månader sedan.
För det andra verkar Van Gaal ha gett upp tanken på att skaffa förstärkning framåt då han uttalade att den lilla ärtan är andravalet bakom Rooney. Mexikanen har inte varit bra på tre säsonger, satt näst intill fastfrusen på bänken i Real och inte spelat en minut på försäsongen. Det säger också en del om hur stor tillit det finns till att James Wilson ska kunna få en genombrottssäsong när han, som en gång – ytterst tillfälligt ska tilläggas – låg tvåa i kön trots att Robin van Persie och Falcao fanns truppen, nu är bakom Chicharito.
Med klåpar-Rojo fortfarande ute ur bilden (trots att han, tro det eller ej, tränar TVÅ gånger om dagen, wow!) tillsammans med Blodproppen finns det egentligen inte så många förändringar att fundera på inför Villa. Det är kanske precis som i premiären så att bänken är av större intresse.

Romero

Darmian – Smalling – Blind – Shaw

Mata – Carrick – Schneiderlin – Young

Depay

Rooney

Eller förresten, tysken med #31-vurmen borde ju efter ytterligare en veckas träning i benen rimligen vara redo för en start. Men vems plats tar han? Carrick blev utbytt senast och det talar för att Michael kan få stå åt sidan från start och att det i så fall blir omvända roller.
Annars ser jag inga konstigheter överhuvudtaget. Frågan är dock vad det här laget kan åstadkomma som är annorlunda jämfört med premiären. Jag tvivlar på både tre poäng och skönspel. 0-0 eller 1-1.

Till sist 1: Louis Van Gaal ägnar största delen av tiden på presskonferenserna åt att berätta att han redan berättat det han berättar därefter. Härskarteknikens mästare.

Till sist 2: Skralt med bloggande i veckan. Förklaringen till de uteblivna texterna är att jag först trodde i min enfald att jag skulle få en lugn avslutningsvecka på sommarkneget på bblat.se, vilket jag definitivt inte fick. Ikeamördare satte p för detta.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna