Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

West Bromwich it is

allessanddro
West Bromwich är inte ett lag i balans. De tog visserligen Arsenal till förlängning och straffar i cupen häromdagen, men det var ett Arsenal med Nicklas Bendtner i startelvan. I ligan har WBA vunnit en match, mot ett lag i ännu större obalans (Sunderland) och på bortaplan stoltserar Baggies med endast två segrar under hela 2013. Mot Southampton – och Liverpool.
Det borde alltså inte bereda United några större bekymmer i morgon, på klassisk avsparkstid för en gångs skull. Det gör det inte heller. Efter moralhöjaren, som en vinst mot Liverpool alltid är, finns det bara en väg att vandra oavsett hur mycket Steve Clarke försöker vinna.
RvP (och Cleverley) är back in contention vilket gör att vi måste stanna upp en liten stund och bara njuta av att vi finns till.
………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………
Det är alltså, om vi inte tror att Moyes har en räv bakom året, en helt skadefri trupp som finns tillgänglig inför matchen i morgon. Det där tombolahjulet blir därmed mer fyllt än det varit hittills under hans sejour i klubben. Samtidigt gör det allting mycket svårare för oss som gillar att spekulera i vilka 11 som tar täten mot WBA.
Jag gissar på det här:

DDG

Rafael – Smalling – Evans – Evra

Fellaini – Carrick

Valencia – Kagawa – Welbeck

Chicharito

Det skulle i så fall ge oss en ”B-uppställning” på bänken/läktaren som såg ut så här:

Amos

Jones – Rio – Vida – Büttner

Nani – Anderson – Cleverley – Young

Rooney – RvP

Och då saknas fortfarande bland andra Lindegaard, Fabio, Zaha, Januzaj och Giggs. Det är kanske lätt att klaga på att den yttersta superkvalitén saknas, men bredden finns i överflöd. Det är vi överens om.
Varför startelvan ovan då?
Målvakt: DDG behöver inte vila.
Försvar: Rio och Vida kan få en match till vid sidan om om det nu är tänkt att de ska åka med till Donetsk på tisdag, speciellt med tanke på hur bra Smalling/Evans var. Evra behöver inte vila och Rafael behöver spela ikapp.
Mittfält: Här skulle Anderson mycket väl kunnat få en start om Fergie var tränare och eftersom Moyes är Fergie på många sätt (även om han avstod från att nämna Sir Alex i dag och sa ”the manager who was here before me”) är det inte uteslutet, men annars måste Carrick och Fellaini spela ihop sig så mycket och så snabbt det går.
Kanter/anfall: Jag tror att Moyes vill hålla Chicha glad och när RvP inte är helt hundra vore det vettigt att fortsätta med mexaren. Kanterna är omöjliga att gissa, men Valencia verkar vara en av de spelare som Moyes ”känner”, precis som Welbeck. Jag har en liten feeling för att kan vila Rooney inför Donetsk, han har ju klart och tydligt visat hur högt han håller honom, och att han vill ge Kagawa en chans i mitten.
Med det värsta avklarat i pappersmotståndarväg är det dags för Moysie att ta tag i snurrandet i truppen. WBA har inte vunnit på Old Trafford sedan jag var åtta månader gammal. Med det gamla resonemanget ”för varje förlust kommer man närmare” borde det vara dags igen snart.
Men – nej.
Jag fruktar ingenting hos WBA, speciellt inte när James Morrison säger att laget måste förlita sig på spelare som Jonas Olsson i morgon.
Och vi måste ju ge igen, inte bara för derbytorsken, utan även för de fem insläppta i Alexanders sista match ever.
* Ian Herbert i Independent har också funderat på varför Moyes försöker distansera sig från kunskapen om sina spelare. Jag reagerade ju som bekant på att han fortsatte låtsas om att han inte vet vad Kagawa är för typ av spelare häromdagen. Det är ju inte som att Moyes tränat ett lag på Påskön utan möjlighet att kommunicera med omvärlden. Han har ju varit i England i 20 år och med tanke på hans enorma aptit på kunskap – kombinerat med att han pratar med Fergie regelbundet – gör det bara löjligt att påstå att han inte vet vad han har till sitt förfogande.
Och snart får han sluta säga ”they” om sina spelare och sitt lag. Det är som att det fortfarande håller på att sjunka in att det faktiskt är HANS Manchester United.
* Även om media försöker få det till att det är en nyhet så hade Moyes inget nytt att komma med gällande Adnans kontraktsläge. Jag kan tänka mig att hans representanter vill se hur mycket Moyes tänker sig att använda honom under hösten innan det skrivs på någonting.
* Om ni nu undrar varför Kagawa bör få chansen igen är det här svar nog.
tuubbbel

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna