Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Finally!

kanne
Näst sista landslagsuppehållet för i år av klarat och vi har följande Unitedspelare klara för VM:
England: Carrick, Rooney, Welbeck, (Smalling, Jones, Cleverley, Young). Holland: RvP. Belgien: Fellaini (Januzaj). Chile: Henriquez. Ecuador: Tony V. Japan: Shinji.
Följande får kvala: Portugal: Nani. Frankrike: Evra. Mexiko: Hernandez.
DDG, Zaha och Rafael har väl en liten chans att också få lira i Brasilien. De som garanterat får en ledig sommar är: Rio, Evans, Anderson, Giggs, Lindegaard, Vidic, Fabio och Büttner.
Så, nog om det och nu fokus på lördag eftermiddag då helgonen från sydkusten kommer till världens vackraste fotbollsarena. Inga rapporter har nått bloggen om några skadade Unitedspelare, men det är som vanligt några som återvänder med ett gäng flygmil i sitt bagage och därmed knappast lär starta. Jag tänker på Hernandez (som inte hade fötterna med sig), Valencia och Shinji.
Tombolahjulet har fått vila i två veckor och är redo för en rejäl snurr på lördag. 48000-kronorsfrågan är hur Moyes tänker sig att matcha Januzaj. Med tanke på insatsen senast vore det på gränsen till tjänstefel att peta honom, men går han i Alexanders fotspår fullt ut är det inte omöjligt. Med fyra raka hemmamatcher mot inte alltför avskräckande motstånd kan det bli svettigt för Moyes att snurra hjulet.
Först ut är Saints, som kommer i ett perfekt läge, sett ur Unitedögon. De har överraskat positivt medan United överraskat negativt, vilket borde innebära att det rent allmänt ses som ett skrälläge. Me like. Ett tidigt 1-0, ett nästan lika tidigt 2-0 och så slaktar vi motståndet sönder och samman. Det är vad jag drömmer om just nu och jag vill inte att det ska kännas som en utopi när United spelar hemma mot Southampton.
Me like denna elva:

DDG

Rafael – Vida – Jones – Evra

Nani – Carrick – Fellaini – Januzaj

Rooney

RvP

Kommentar: Rio kan, och borde, få det jobbigt att ta sig tillbaka till förstaelvan med tanke på att Evans, Jones och Smalling frustar högljutt bredvid. Jones spelade ingen landslagsfotboll och borde vara redo att tackla sönder sig själv på lördag. På mitten ser jag både Nani och Januzaj som givna, precis som Carrick. Lite oro finns för att Cleverley inte hinner bli fit och att Fellaini tar operationen av handen nu vilket kan öppna för Ando eller Giggs om nu inte Jones flyttas upp där och Evans går in bredvid Vida.
RvP måste spelas mycket. Och göra många mål. Det är dags för en formtopp att börja visa sig nu.
Nani i slag vore inte heller fel. Han kan ju när han vill:

* In other news så jagar vi tydligen Iniesta. Och jag upptäckte när jag gick ut på gården i morse att jag hade fått en Lamborghini Diablo hemlevererad av okänd donator.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna