Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

DWDWDWWWWDWD

rosi
Det är Manchester Uniteds tolv senaste matcher. Vi har inte förlorat sedan 28 september mot West Brom. Ändå är vi i dag nio poäng från serieledning, trots att vi spöade just serieledarna för några veckor sedan. Därför hade det ju varit bättre att peta in en förlust där och byta ut ett kryss mot en seger, så klart. Men vi har begåvats med en manager som är väldigt försiktig i sitt tänk och sina uttalanden. Att vara nöjd med ett kryss i Cardiff är aldrig värdigt, men vi måste också tänka på att han är ny i leken. För tänk om han gått för det i dag och Spurs kontrat in 3-2? Jag har förståelse för hans resonemang även om det är svårt att ta till sig. Ett stukat Spurs ska inte få vara närmare en vinst mot ett lag som kommer med 5-0 mot Bundesligatvåan i bagaget.
Vi ligger efter Newcastle i tabellen. I december. Så det kan bli!
Tjolahoppsansa:

  • Kontringarna på Spurs ledningsmål. Det kändes som sagt att Moyes var nöjd med kryss, hade installerat krysstänk i spelarna. Så varje gång Spurs tog ledningen ökade United och kvitterade. För att sedan dra sig tillbaka och bevaka.
  • Antonio Valencia. Bortsett från inläggsspelet – han var tillbaka med sina stenhårda, nästan uteslutande misslyckade, markleveranser i dag – var han fantastisk att se. Uppsnurrningen av Vertonghen var dagens höjdpunkt.
  • Wayne Rooney. Alltid nowadays.

Tjolahopp:

  • Vidas satsning mot Walker som indirekt ledde fram till straffen. Och han kom efter tre veckors speluppehåll.
  • Phil Jones upplevde sitt 6:e kryss på 19 matcher från start som innerfältare. Han gjorde det med den äran.

Eh?

  • Det hedrar Moyes att han konsekvent vägrar spela både Anderson och Young, båda är som bekant alldeles för dåliga, men varför har han Young ens på bänken? Det vore mer vettigt att ha Addie J där att slänga in sista kvarten för att skaka om. Och varför sätter han inte in Rafael för att ge honom välbehövlig speltid?
  • Mike Dean verkade ha fått för sig att han gjorde fel när han gav Welbz straff (det gjorde han inte) och köpte Paulinhos filmning, gav hörna till Spurs i en situation han OMÖJLIGEN kunde ha sett rätt. Och lite så. Det var bara det.

Nej!

  • En nolla på nio senaste i ligan. Snittar två insläppta på bortaplan.
  • Phil Jones avstängd mot Everton. Då måste Fellaini starta. Rimligen borde belgaren vara sprickfärdig av spelglädje, men jag blir bara orolig.
  • Muren! Måste ha fått instruktioner att hoppa av någon, vilket var helt uppåt väggarna galet med tanke på skytt och skyttens läge. Bra läsning, förresten i FFT om muren och dess status just nu. Jag har ett tag varit inne på att slopa den helt. Kanske inte i det läget som Walker hade, men tio meter längre bak.

Tompa Cleverley:

  • Han har ett spel i sig som i princip enbart baseras på att behålla bollen inom laget. Men när han spelar tillsammans med Phil Jones, en mittback, kan inte det anses räcka. Han tar inga risker, han spelar alltid minst hälften av passningar bakåt eller i sidled (i dag 30 av 53) och skapar inga chanser alls framåt (0 på senaste fyra ligamatcherna). Han är oftast spelbar och vill ha bollen, vilket ska framhållas, men samtidigt kan vi också vara elaka och säga att det beror på att motståndarna vet hur ofarlig han är. Det finns i dag ingenting i Cleverley som vill få honom att driva bollen framåt, han vill bli av med den så fort han kan oavsett situation.

Finally:

  • Ola Wenström skrev i Svenska Dagbladet om matchen och kallade det ”Revanschmötet”. I dag hörde jag honom säga det i studion också, men missade om han förklarade det. Någon som förstår?
  • Om en månad öppnar transferfönstret. Kanske det mest spännande transferfönster vi har upplevt, sedan sommaren.
  • Rooney ligger på fyra varningar.
  • Sandros 2-1-mål, efter att Cleverley visat varför han är laget sämsta defensiva innermittfälatre, var enastående vackert. Hur många innermittfältare i United kan göra sånt? Hur många har gjort såna mål, förutom Scholes, i liga eller Champions League? Carrick mot Roma 2007, men annars?
  • Apropå Welbeck, som inte startat sedan 2 oktober i United, så hade han ingen rolig dag bortsett från den fixade straffen. Men att döma ut honom är fel och där har jag fortfarande stort förtroende och bibehållet hopp om en storspelare i vardande.
  • RvP saknas. Det gör han. Liksom Carrick. Båda behövs VÄLDIGT mycket när vi går in i jul- och nyårsperioden. Lite störande att inte veta hur länge RvP beräknas vara borta.
  • På tiden att vi också fick ett mål via en bjudning. Det har varit givmilt till många andra lag under hösten.
  • På tal om nothing at all mer än statistik: Rio Ferdinand har inte dragit på sig en frispark den här säsongen. Faktum är att han inte gjort det sedan 1 januari i år, i andra minuten mot Wigan. Det har gått 2374 minuer av fotboll för Rio sedan dess. Nemanja fattar ingenting.

Jag skrev tidigare i höst att det vore en bragd större än de flesta av Fergies ligatitlar om Moyes skulle lyckas vinna Premier League i vår. Det står jag fast vid. Och skulle vi misslyckas med att ta sex poäng i de två kommande hemmamatcherna mot Everton och Newcastle är det också bergsäkert att det inte blir någon ligaseger i maj.
Men allting är inte förlorat bara för det, som ni vet.
* Moyes har följande yttrar och ”yttrar” som han laborerar med: Januzaj, Zaha, Young, Nani, Welbeck, Kagawa och Valencia. Valencia får räknas som given, det var han ju redan innan han hittade formen, vilket innebär att SEX spelare slåss om en startplats till vänster. Zaha är utesluten – frågan är om han lämnar redan i januari – vilket ger oss fem. Vem är egentligen den bäste, rent objektivt som Unitedsupporter, att använda där?
Vi kör en omröstning på det.
Medan ni funderar kan ni lyssna på Wayne Rooney. Och se när han som vanligt i intervjuer slickar sig om munnen.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna