Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stoke it is

thorpe
En av Premier Leagues mest omtalade bortamatcher står för dörren. Och det brukar inte vara så i en positiv bemärkelse utan i ”hur skulle x eller x klara sig en regnig, snöig, blåsig bortamatch mot Stoke”? Gissningsvis skulle alla stora spelare klara sig riktigt bra på Britannia. Riktigt bra spelare tenderar att vara bra var de än spelar. Detsamma gäller för lag.
Med ett Manchester United vi inte vet var vi har så går det inte ens att gissa hur de kommer att fixa Stoke i morgon. Speciellt inte med alla skador som passat på att besöka truppen. Om vi utgår från att bara Nani, som var pappaledig i helgen, återkommer så får Moyes inga problem att hitta killar som inte spelade i söndags att starta med i ligacupen. I tidigare matcher har hjulet trollat fram starka elvor, men det lär knappast hända nu. En fördel är att unga spelare kan få chansen i den cup det är meningen att de ska få chansen i.
Ligacupelvorna var alltid de svåraste att gissa under Fergietiden, det kunde komma ut tio A-lagsspelare ibland och då och då startade han tre-fyra ynglingar. My guess i morgon:

Lindegaard

Fabio – Thorpe – Rio – Büttner

Zaha – Ando – Fletcher  – Nani

Rooney – Welbeck

Målvakt: Ja, det är här han kan få vakta buren, dansken. Han har startat fyra matcher, två betydelselösa i ligan i våras, en i FA-cupen och segermatchen mot Norwich, sedan den – för honom – ödesdigra Readingfajten för ett år sedan.

Backlinje: Den mest utsatta lagdelen om vi antar att både Smalling och Vidic är skadade även i morgon. Vidic lär knappast riskeras i ligacupen, Evans bör vilas liksom Phil Jones med tanke på skadeläget. Büttner är den ultimata ligacupspelaren och Fabio har inga problem att spela till höger i stället för brorsan.

Mittfält: Fletcher påstod efter Villa att han var back for good och då räknar jag in honom här även om det kan vara lite tidigt att starta en fajt. Nani och Zaha på kanterna är en kvalificerad gissning, men även Larnell Cole och Ashley Young vill säkert lira.

Anfall: Rooney vill aldrig vila, men det skulle vara ett högt spel att spela om han gick sönder. Welbeck behöver fortsätta spela mycket. Gardering om Chicharito är frisk igen. OCH MACHEDA DÅ?!

* Intressant citat från Moyes i dag, angående Welbeck: ”I’m determined to get him to the level where he is scoring regularly.

Det lär betyda dels att han räknar med att använda Welbz som spets i RvP:s frånvaro och dels att Chicharito kommer allt längre från klubben. Får han inte ens spela när RvP är väck kan han inte se mycket till framtid i United och det ryktas till och med om en utlåning i januari. Återigen, kanske för tionde gången här: Trist men förståeligt.

* Jag räknar kallt med att Hughes inte firar om Stoke gör mål.

* Har fortfarande inte sett några kommentarer från Moyes om CL-lottningen, men jag är inte den som kör silenzio stampa angående den. Olympiakos ska inte underskattas, de är obesegrade i Grekland efter 15 matcher, men det är ett möte som United ska vinna 11 gånger av 10. Grekerna har marginaltoppspelare som Javier Saviola (det är tolv år sedan Barca värvade honom!) och Vladi Weiss som stjärnor och där lyser våra pojkar klarare än klart.

Om favoriterna i varje match går vidare, så blir det sällan, blir det kvartsfinaler med följande lag: Bayern, Dortmund, PSG, United, Real, Barca, Chelsea, Atlético. Skapligt. Drömlottning då? Givetvis Chelsea. Och då är vi i semifinal! Bra va?

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna