Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chelsea it is – part I

vanpörzie
Sexpoängsmatch är fel ord. Ödesmatch likaså. Men Stamford Bridge på söndag är en match av enorm betydelse för både Chelsea och United och framförallt för Moyes men. 0 poäng samtidigt som Liverpool vinner och United är åtta poäng från CL-spel med bara 16 matcher kvar. Jobbigt, på gränsen till omöjligt med tanke på hur säsongen sett ut. Då finns nästan bara alternativet kvar att vinna hela CL.
Vår Bearsdenfödde manager saknar som vanligt en halv förstauppställning medan Mourinho har i princip samtliga spelare att tillgå, frågetecken finns för Ivanovic och Lampard, samt nye Matic.
3-2 och 3-3 är våra två senaste resultat på SB. Vi har förlorat ett av våra sex senaste ligamöten med Chelsea och det var den betydelselösa fajten i våras som jag hade oturen att bevittna på plats och därmed för första gången live få se United bita i gräset.
Moyes facit på SB i ligan är: 1-4, 0-0, 0-1, 0-3, 1-1, 1-1, 0-0, 3-3, 1-1, 1-3, 1-2 – totalt 0 vinster, 6 kryss och 5 förluster.
1-2 i ligacupen, 1-4 i FA-cupen OCH SÅ KOM EN SEGER TILL SLUT. I fjärde omgångens omspel av FA-cupen, i februari 2011. Ashley Cole missade i straffläggningen och ingen annan än Phil Neville stepped up och skickade ut Londonpojkarna.

Totalt: 1 vinst, 6 kryss och 7 förluster. Med det facitet kan man antingen förfäras över endast en vinst – ingen i ligan – eller ta med sig det faktum att han bara förlorat hälften och det med Everton. Med eller utan RvP tror jag att Moyes går för kryss igen på söndag. Det är viktigare för honom – och kanske för klubben och fansen – att inte förlora än det är att vinna. Och bevisligen har i alla fall varit skicklig in the past att både gneta och målösa till sig oavgjorda resultat mot Chelsea.
Elvan, torsdag klockan 20.03:

DDG

Rafael – Vida – Smalling/Evans – Evra/Büttner

Carrick – Jones/Fletcher

Valencia – Kagawa – Welbeck

Chicharito

Försvar: Det ABSOLUT mest väsentliga är att se till att lille Pat är fit efter knäproblemen som tvingade av honom mot Swansea. Med Büttner mot Willian/Hazard eller whomever kan vi räkna in 0-1 från start. Minst. Evans haltade av planen för tio dagar sedan, men är så pass viktig för Uniteds försvar att jag ser honom spela även på bara 90 procentig kapacitet.

Framför försvaret: Carrick, den riktige, han som är en av Englands främsta på sin plats alltså, är given. Bredvid honom finns två – kanske tre – alternativ: Fletcher, Cleverley och (Jones). Eftersom Jones inte spelat på en månad lär han knappast vara aktuell för 90 minuter, vilket gör det till ett val mellan Fletch och Clevz. Valet är då inte särskilt ödesmättat för skotten.

Anfall: Jag räknar bort både Rooney och RvP, vilket gör mig extra dyster då jag tänker på deras betydelse på SB förra säsongen, och här är tombolahjulet extremt viktigt. För även om Moyes går för krysset måste det ju hända saker framåt när United har bollen. Jag är inne på att Welbz kan få en kantroll igen för sitt slit och sina Gadgetben. Chicharito har egentligen inte gjort mycket för att förtjäna en startroll på SB, men han gillar att göra mål mot dem och om Kagawa lyckas lirka iväg när kontringar bakom Terry & co kan det vara rätt taktik att använda.

Den stora frågan i Rooneys och RvP:s frånvaro är: Vem kan United luta sig emot? Utan Rooneys jävlaranamma och RvP:s fullkomlighet som spelare är det inget givet svar på den frågan. Möjligen att Fletcher kan piska sina medspelare, men jag ser ändå allt annat än en förlust som en framgång, med tanke på förutsättningarna.

Kryss är okej, David, mot Chelsea på bortaplan. Till skillnad från Cardiff.

* Silly season då? Skönt att se att United fokuserar på rätt positioner.
Det är två veckor kvar och misströstans tid är redan här. Men Anderson går mot nya tider och befinner sig i Florens för att starta om. Kul för’n.
* Och så lite självspäkeri som avslutning: Agüero, Negredo och Dzeko har tillsammans gjort lika många mål som United denna säsong. Kul för dem.
Suaréz har skjutit lika många skott på mål som Rooney, RvP och Welbeck tillsammans. Kul för honom.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna