Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

WBA it is

vidalight
Det blev ingen Dubairesa, vad vi vet, under det senaste mastodontuppehållet för Uniteds hårt prövade ledare och dennes undersåtar. Så där hade Moyes ingen positiv vinkel att utgå från under eftermiddagens presskonferens. Han valde dock ett säkert spår, som han så ofta gör, och i dag blev valet att hylla fansen. Det är någonting han gjort flera gånger under säsongen och det är ur ett pr-perspektiv ett klockrent kort. Men även den bubblan börjar sakta men säkert närma sig implosion. Det går inte att förlora och förlora och hela tiden falla tillbaka på att säga ”the club is built on a fantastic fanbase throughout the world, not just in Manchester. There has been great support from the fans. They understand we’re in a difficult period but are backing the players, they really are” och skicka ut ursäktsbrev.
Levererans på planen = inga fanshyllningar en masse = inga nya ursäktsförklaringar.

DDG

Rafael – Vidic – Smalling – Evra (Büttner då grodätaren är osäker)

Carrick – Fellaini

Mata – Rooney – Januzaj

Welbeck

Jag vet inte varför, men jag fick plötsligt – den slog till i morse – känslan av att Moyes kan peta RvP, skylla på någon sjukdom eller liknande, och starta med Welbz. Ologiskt, jag vet, med tanke på att Dat Guy inte varit första namnet i startuppställningen på länge, men intuition ska inte underskattas. Speciellt inte när man ska försöka lista ut hur ett tombolahjul resonerar.
Sorgligt nog är Jonathan Evans borta i några veckor till, vilket innebär ett alternativ mindre att laborera med i centrallinjen. Smalling-Jones borde därmed vara förstavalet under resten av våren, men med tanke på att Moyes sagt – och sa i dag igen – att Vida dels ska vara kapten och dels spela under tiden som återstår lär serben vara med från start.
Bakom ”spetsen” har tombolan bara dragit The Potential Magic Three vid en gång, men det vore väl själva aptassen om det inte blev nummer två i morgon. Valencia bör aldrig spela en match till i United, Nani har gone up in smoke och Ashley Young är Ashley Young. Det lämnar inte öppet för någon annan front three (om han nu överraskar och inte goes 4-4-2).
Fletcher eller Cleverley eller Fellaini bredvid Carrick är också en nyckelfråga för startuppställningsspekulanter. Cleverley spelade noll minuter på Wembley – till många pajasars glädje – medan Fellaini gjorde mål (!) för belgarna och Fletcher gjorde comeback i Skottland. Jag skulle välja belgaren under våren för att ge honom ytterligare utrymme att visa om han håller eller inte. Men Moyes tombolan skulle lika gärna kunna dra Giggs. Den gamle har ju fortfarande inte gjort mål den här säsongen och misslyckas han med det är det ännu en svit som försvinner under skottens överseende.
* Regarding ursäktsbrevet så använder 50-åringen sig av uppenbart falska uppgifter:
”Everywhere we turn people outside the club have a lot to say about Manchester United , but we have all stuck together through some tough times this season and I firmly believe that, in the long run, we will all come out at the other end, stronger for the experiences.”
Tjena.
* Moyes variant av white lies, kan även kallas diplomatiskt hemlighållande, kom även till användning när han tillfrågades om varifrån en ersättare till Nemanja skulle komma. Han antydde att det inte nödvändigtvis måste vara en spelare utifrån:
“I’ve got young centre-backs and I want to see what they’re capable of.”
Som om bara Tom Thorpe och/eller Michael Keane – om de ens var några av dessa unga spelare han refererade till – skulle komma in medan Rio och Vida gick ut?
Tjena igen.
* West Brom har som jag skrev häromdagen 1 vinst på sina 18 senaste (det har inte ändrats sedan dess). Bara så att ni minns.
22 hours to go. Nu skruvar vi ner förväntningarna så mycket det bara går. Okej?
* I morgon är bloggen för första gången med även på united.no efter matchen. Bloggen is a movement! (i sidled, geografiskt i alla fall)

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna