Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dat fucking game

Embed from Getty Images
(Det här skrivs i affekt, bara så att ni är underrättade innan.)
Vill man se hur ett lag kan fucka upp en fotbollsmatch från en halvlek till en annan så var det här ett lysande exempel.
Fy fan, vilken besvikelse.
Två säsonger utan titlar var inte i går. Det var faktiskt jäkligt länge sedan. Känslan just nu – i affekt – är att det kan bli fler än så. För det här var ett hårt slag mot United i helt fel läge av säsongen.
Det ständiga ljuset när det är som mörkast:

  • Om Ed Woodward någonsin ska chocka med en kontraktsförlängning så är det i morgon. En David De Gea med penna i hand och holländsk bjässe bredvid sig och papper på skrivbordet i morgon och en hel del är förlåtet. Han var enastående – igen. Men jag förstår om han väntar med att se vart den här säsongen tar vägen innan han bestämmer sig om framtiden. Han är för bra för att missa Champions League två säsonger i rad (och mina händer skakar när jag skriver det, antagligen av både ilska, frustration och rädsla).

Också värt att se positivt på:

  • Första halvlek. Tempo! Press! Aggressivitet! Di Marias djupledsspel! Gick in i paus med en härlig känsla efter en öppen, sevärd och spännande första halvlek.
  • 1-1-målet. Så vill vi se United. Rakt spel fram till en ytter, som smeker in ett stenhårt, perfekt skruvat inlägg till en före detta defensiv mittfältare som bara… tjoff! Det var till och med så mycket positivism i hemmalaget att Rooney försökte sig på en lobb igen! Och Rooneys nedtagning i slutet av första var magisk.

Real cause for concern:

  • Försvarsspelet rakt igenom. Smalling, Jones, Valencia, Rojo … vad pysslades det med på träningsplanen i veckan? Eller var det de facto så enkelt att det var endast andra gången under 2015 som United ställdes mot ett riktigt bra lag som ställde till det?
  • Att Louis van Gaal ansåg att Antonio Valencia var lagets bäste spelare för dagen.

Bedrövligt:

  • Antonio Valencia var så dålig – inte bara för sin vansinnigt usla hemåtpassning som sabbade det mesta i kväll – så dålig, så dålig i defensiven. Och vad pysslade han egentligen med när han drog i väg i första halvlek? Han pressade upp mot Arsenals högerback och lämnade flera gånger öppet för Sanchez i omställningarna. Vid 0-1 var han helt huvudlöst inne i mittförsvaret också.
  • Vansinnet: Vid 0-1 var fem man centralt medan Monreal var fri. Vid 1-2 stod Jones för en märklig manöver, men Valencia hade gott om tid på sig att avväga passningen, men gjorde det inte, och så Angel Di Maria … jösses.
  • Ángel Di Maria. Skrev direkt efter hans filmning – medan producenten fokuserade på repriser och det hände saker på planen – att han måste lägga ned det där fjanteriet med filmningar. Någon eller några borde ha talat om för honom att det inte är så det fungerar, vare sig i England eller United. Men i stället höjde han insatsen och drog i Olivers tröja och åkte ut! Till och med dummare än Smallings röda i derbyt. Och det säger en del.
  • Andra halvlek. Bytena (som bara måste ha varit på grund av skadekänningar, annars är karl’n med i något spelsyndikat) gjorde att United tappade 50 procent i presspel och aggressivitet. Med Blind och Carrick sida vid sida (ett visserligen intressant experiment, men det gick inte alls), och knappt över mittlinjen, blev det 50 procent lättare för Arsenal att hålla koll på händelserna. Sista halvtimmen skapade hemmalaget knappt någonting av värde, och det var inte bara för att man var en man kort. http://gty.im/465709314

Frågetecken:

  • Visst borde Bellerin sett rött? Kanske Rojo också. Och Rojo kunde mycket väl ha fått en straff emot sig när han drog ned Welbeck.
  • Fick Januzaj bollen för långt ifrån sig innan han slängde sig och fick gult? Jag hoppas det för hans besluts skull.
  • Sällan har jag sett en enskild spelare dra på sig så många frisparkar i en match som Marouane Fellaini gjorde i kväll. Hur många blev det till slut? Åtta? Nio? Dessutom var Oliver givmild med några ytterligare som han lät bli att blåsa för. Tragikomiskt.

 
Sist:

  • Han börjar hitta strukturen, Louis, i startelvorna. Det är bara en, max två, förändringar per match nuförtiden. Vi börjar till slut skönja vilka spelare han litar på.
  • Hur många gula för United? Sju?
  • Det var inte en match för Uniteds nyförvärv, direkt. Shaw och Herrera försvann redan i paus, Di Maria fick någon slags brainfreeze, Rojo var steget efter och blev utbytt och Falcao, ja, han fick se ytterligare 90 minuter från bänken.
  • Två säsonger i rad utan titlar senast? Slutet av 1980-talet faktiskt. 27 år sedan.
  • Rafael hade av någon anledning hittat tillbaka till bänken igen efter sex veckors frånvaro. Kanske var det som fick Valenciabubblan att spricka helt. Brassen lär knappast starta på söndag heller, dock, om vi följer van Gaals logik hittills som manager.
  • Vi avslutade för övrigt matchen med Fellaini, Carrick och Blind på planen medan Mata och Falcao hängde på bänken. Så kan det vara.
  • Jag uppskattar – ur ett helt och hållet objektivt perspektiv – att Welbeck inte körde något helt nedtonat firande när han satte vinnaren. Ett sånt mål ska alltid firas, speciellt när han inte gjort mål sedan slutet av december och hans ersättare i United inte ens fick komma in på planen. Det var för övrigt hans åttonde mål för säsongen, dubbelt så många som colombianen producerat.
  • Spurs härnäst på söndag i en, efter kvällen, oerhört viktig match. Blir det förlust då – samtidigt som Liverpool och Arsenal vinner så kan vi nog säga att det är kanske 40-60 att nå topp 4 i maj.
Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna