Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Christmas comes early

Vilken kväll!
Jag skrev tidigare att jag hade en bra känsla inför matchen i dag. Känslan förstärktes mycket riktigt när Luis Suarez stopptidsvinnare mot Everton helt galet dömdes bort.
Att sen United lyckas vinna på ett offsidemål är ju helt fantastiskt.
Som föregåtts av ett självmål.
Att dessutom Mr. Chelsea själv fick se det hela från läktaren eftersom han inte kan låta bli att kalla motståndare för otrevligheter … en av de skönaste segrarna i år. Definitivt den härligaste i höst.
I princip allt man önskade slog in. Det ska bli ett sant nöje att gå in på City- Chelsea- och Liverpoolforumen i afton.
Uppe på toppen och nosar bland extas:

  • Just det jag skrev ovan. Suarez bortdömd, Hernandez rättdömd, Big Mans hemmaborg … perfecto.
  • Att Mark Clattenburg visade ut Fernando Torres. Den lille pojken från Madrid skulle ha rykt i första halvlek efter sitt överfall på Cleverley som starkt påminde om De Jongs mot Xabi Alonso 2010. Torres kan inte ha någonting att protestera mot. Får snarare vara tacksam för att han inte får tre matcher för dobbarna i bröstet-attacken. Dessutom vet alla som spelat fotboll eller sett fotboll tillräckligt länge att Torres filmade. Att Evans nuddar honom betyder inte per automatik att det är okej att falla.

Oerhört bra:

  • Vingarna! Smack-smack och så var det 2-0. Young och Valencia. Smack-smack. 1-0-uppbyggnaden var strålande.
  • Robin van Persie. Jag blir mer och mer förälskad. Ett holländskt svin på topp har varit oerhört saknat.
  • Rooneys första halvlek fram tills skallen brann till lite och han indirekt gav upphov till 1-2.
  • Rio var en rock. Igen. Är magnifik i sina bästa stunder.

Jorå:

  • Fotparader är lite som handskakningsbilder i lokaltidningarna – ett utdöende fenomen. Men vår spanjor försöker hålla liv i det hela. Och att hans fenomenal räddning på Madridpojkens nick inte visades i repris var så självklart, så självklart.
  • Fergie bara mosade in Hernandez direkt när Ivanovic försvann. Inga konstigheter.
  • Offside eller inte (och jag hade inte en tanke på det förrän jag såg reprisen) så är han en mästare i boxen, den lille mexaren. £7 miljoner pund … ibland får våra scouter alldeles för lite credd.

Nej:

  • När vi väl tagit ledningen med 2-0 så hamnade spelarna vääääldigt långt ned. Cleverley kom helt fel i positionerna och Rooney fick jobba arslet av sig för att täcka upp. Tack och lov finns det få som är bättre än just Rooney på att jobba arslen av sig.
  • Juan Matas frispark var vacker och sannolikt ostoppbar. Men David De Gea gav inte sig själv chansen när hans räddning på Matas frispark från februarimatchen flimrade till i skallen och han tog ett steg åt vänster. Hade han inte gjort det hade han faktiskt kunnat vara en av få i ligan som hade kunnat stoppa det skottet. Mata är för övrigt en liten juvel.
  • Valencia. Jobbig jävel att möta. Man vet vad han jämt gör, men ändå gör han det och går förbi så ofta. Lite som när Thierry Henry alltid vek in den i bortre.

Absolut inte:

  • Cleverleys klackförsök till Evra mitt på egen planhalva som Ivanovic bröt och skapade en farlig kontring på. Om han får en hårtork för att han missar ett klockrent läge kan vi bara gissa oss till vad en sån idiotgrej gav The Brand.

Annars:

  • Den bänken! Inte en back. Inte en defensiv mittfältare. Wow. Kan aldrig haft en sån offensiv uppsättning avbytare på bortaplan mot ett topplag i en match av betydelse tidigare.
  • Vågar påstå att inte ens 5 procent av Unitedfansen som spekulerade i startelvan hade Ashley Young med i den. Blev mer genidrag än idioti av Fergie med tanke på målet där Young var inblandad. Nani kan inte ha fattat någonting.
  • Och Nani är verkligen i frysboxen. I går skrev den portugisiske journalisten Goncalo Lopes på twitter att Nani är på väg bort. Han har bytt agent (inte Jorge Mendes längre) och ska vara besviken på Fergie. Vägrar skriva på nytt kontrakt och kan till och med säljas i januari. En spelare som på en och samma gång i så fall blir både saknad och o-saknad.
  • Min nya hatspelare i Chelsea är Korkskruven från Brasilien. Ytterst osympatisk figur. Exemplifierades bäst när han först knuffade bort Rafael, sen stjärtade honom två gånger för att sen filma till sig en frispark. Frisparken slogs och då blev Luiz avblåst för att ha dragit van Persie i tröjan. Sen försökte han skalla van Persie lite senare. Skönt att RvP fick in – minst – ett tjuvnyp på honom. Och att karl’n var helt värdelös i första halvlek.
  • Ramires drog på sig fem frisparkar. Han sparkade ner United-spelare ytterligare tre gånger utan att Clattenburg blåste frispark. Hur många gula kort han drabbades av? 0. Det går alltid att hitta domarmisstag åt båda håll.
  • Och apropå att det skulle vara fel att ge Torres gult: Vad säger vi då om varningen på Valencia för filmning i slutet av matchen när Mikels enda syfte var att obstruera honom? DET var galet.
  • Slutligen: What goes around comes around. Chelsea har avgjort ligan på ett offsidemål mot oss. Nu är det bara att innerligt hoppas att det här Hernandez-målet kan bli lika betydelsefullt.
  • Eller vi avslutar väl med det här: Så Torres borde inte ha fått rött kort?

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna