Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Chelsea it is – igen

Efterdyningarna fortsätter oförtrutet i blaskorna efter slakten på Stamford Bridge.
Det sjukaste av allt är att Chelsea anklagar Mark Clattenburg för att ha kallat John Obi Mikel för ”monkey”. Stämmer det är Clattenburgs karriär förstås över, precis som Henry Winter skriver, men stämmer det inte kan dom lika gärna ta och lägga ner den där klubben.
FA agerar i alla fall snabbare nu, sägs det, än i Big Man-fallet. Återstår att se, dock.
* Skitsamma, vi ska i alla fall ner till London och sparka boll mot ett lag som har fans som skadar sina egna stewards när motståndarna firar mål.
Det lär blandas friskt i A-lagskortleken från Alexanders håll. Vi kan redan nu plocka bort både Rooney och van Persie ur söndagens elva. Sannolikt även Rio och Evra medan mittfältet mycket väl kan bytas ut helt.
Egentligen är det väl ingen som började i söndags som lär ligga bra till för en startelva i morgon kväll. Möjligen Rafael, men det känns onödigt att riskera honom också inför Arsenal.
Samtidigt brukar Fergie låta ett gäng etablerade namn spela när det handlar om tufft motstånd på papperet även i ligacupen.
Äh, låt oss dra till med en chansuppställning:

Lindegaard

Michael Keane – Wootton – Smalling – Büttner

Nani – Scholes – Anderson – Fletcher – Welbeck

Hernandez

Det är i de bakre leden vi saknar erfarenhet och med en eventuell comeback från Smalling saknas även speltid. Spelar inte han lär Keane (som hoppas på ytterligare en chans) spela i mitten igen, precis som mot Newcastle, och kanske Vermijl till höger.

Mittfält och framåt innebär en sån här uppställning skaplig rutin. Det finns ju även Giggs och Nick Powell att ta till.

Det ska bli intressant att se om Fergie väljer att använda sig av Nani. Gör han inte det kan vi nog konstatera att hans karriär i United är på upphällningen. Det blir intressant när vi så småningom får höra sanningen om hans situation i klubben.

För att han är en fantastisk spelare on song finns det ingen som kan argumentera emot med gott samvete. Läge för honom att köra en drömmatch i morgon så vi slipper ta in Theo Walcott som ersättare.

* Chelsea har egentligen inte samma erfarenhet/bredd som United. Di Matteo lär starta med Marko Marin, Danny Sturridge och Victor Moses och inte heller dom lär ta till särskilt många av söndagslirarna. Möjligen att mittbacksparet blir detsamma. Jag vet inte hur det ser ut bakifrån i försvarsleden i oligarkens företag.

* Intressant att höra Michael Keane erkänna att han aldrig varit så trött efter en match tidigare:

”I was so tired [after the Newcastle tie]. I’ve never been that tired after a game. Mentally as well as physically because of the concentration, how the day went building up to it and then the 90 minutes was tough but we did well.

Det är trots allt skillnad mellan reservlagsfajter och Capital One Cup-diton även om båda lagen använder sig av en hel del marginalspelare.

* Det är som sagt Arsenal coming up på lördag.

Wenger tänker också vila några grabbar inför det (möter Reading borta i kväll) vilket han säger i den här intervjun. Fattade inte vad han menade när han snackade om att ”stay in all five”. Fick till och med slå upp det då jag trodde att det antingen slagit runt i skallen helt på honom eller att han menade någon U21-serie.

Det visade sig vara en plats bland topp 4 som han räknar som en trofé.

Ojoj. How the mighty have fallen.

Men huvudsaken är väl att dom har ordning på finanserna.

* Tog en titt på skadeläget hos oss.

Det är sjukt. Alla fyra som saknas beräknas vara tillbaka i november. När Kagawa och Vidic återvänder kan vi alltså vara helt skadefria.

Det vore nog till och med ännu större än Darren Fletchers comeback. Men jag tror inte att det händer. Det vore för bra för att vara sant.

* Oj vad jag längtar tills lördag. Då släpps ligans bäste spelare lös mot sina gamla lagkamrater.

9 mål + 4 assists på 12 matcher hittills.

I söndags var det hans stolpskott som stolpskottet styrde in i egen bur, han själv som satte 2-0 och hans briljanta vändning och passning till Young som i förlängningen skickade ut Ivanovic från planen.

Han är nästan för bra för att vara sann, värvningsmässigt, och jag fasar för den match han går sönder i.

Tack och lov har vi en hyfsad bredd framåt.

* För er som fortfarande undrar varför Clattenburg visade ut Torres – check this out.

* Bébé och Macheda då?

Jag vill fortfarande veta varför dom är kvar i klubben. Jag vill ha svar.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna