Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Curse of the cup

FA-cupen och United är en kombo som ingen annan. United har vunnit den fler gånger än någon annan klubb i hela vida världen.
Men det är länge sedan nu, med United av i dag-framgångar mätt, som en kapten i rött skickade bucklan mot Wembley-himlen. Det har faktiskt inte hänt sedan 2004 då Ronaldo och van Nistelrooy sänkte Dennis Wise och Tim Cahills Millwall i finalen.
Det är alltså så länge sen att Cahill har hunnit både inleda och avsluta en Evertonkarriär.
Och så här länge har det inte gått från en FA-cupvinst till en annan sedan 70-talet.
Vårt facit sedan dess:
2005: Finalförlust mot Arsenal – har fortfarande inte sett straffläggningen. En av de tyngre förlusterna den här sidan millenniet.
Final.
2006: Klassisk 0-0-match borta mot Burton (hur många Unitedspelare som startade den matchen som är kvar i dag? Gissa) som fick känna på 5-0 i hemmamötet. Lätt 3-0 borta mot Wolves i 16-delen innan vi fick respass på Anfield – första gången på 85 år som dom slog oss i FA-cupen. Den matchen där Alan Smiths fall from grace började i och med det vidriga benbrottet.
8-delsfinal.
2007: Villa hemma-vinst, Pompey-hemma-vinst, sen Reading borta-vinst i omspelet efter 1-1 hemma (Tompa K i målet så klart). Boro slogs med 1-0 hemma i kvarten innan vi spelade brallorna av Watford i semin. Och sen avgjordes världens tråkigaste FA-cup-final, typ, av den där ivorianen.
Final.
2008: Inledde med vinst på Villa Park, där vi alltid vinner, och följde upp med att spöa Spurs och Arsenal hemma innan Pompey slog oss sedan Kuszczak fått tuppjuck.
Kvartsfinal.
2009: Southampton borta slogs, sen Spurs hemma, Derby borta, Fulham borta innan vi torskade på straffar i semin mot Everton. Ni kanske minns Berbas miss.
Semifinal.
2010: Torsk Leeds hemma direkt. Oförlåtligt (Tompa K i målet).
3:e omgången.
2011: Slog Liverpool hemma i första fajten, Southampton borta i nästa omgång, Crawley hemma, Arsenal hemma (med SJU backar från start) innan Yaya sänkte oss i semin.
Semifinal.
2012: Kuk-lottning igen. Första hindret var city på Wastelands, det fixade vi. Sen glömde Evra att agera som en riktig back i slutminuterna på Anfield och vips var vi väck igen.
4:e omgången.
2013: ?
West Ham borta är inte världens enklaste inledning, men är det några som är vana att nästan bara möta Premier League-motstånd i cupspelet så är det United.
Gjorde häromåret en jämförelse med Chelsea om antalet gånger vi spelat hemma och borta i FA-cupen och hur många gånger lagen stött på PL-motstånd.
Det är fortfarande häpnadsväckande siffror.
Tar vi lagens 31 senaste FA-cupmatcher – här bortser vi från semi och final  – har Chelsea mött Premier League-lag 9 gånger.
29 procent.
Manchester United har gjort det 22 gånger.
71 procent. 
* När Nani startade en Premier League-match senast?
2-3-torsken mot Spurs i slutet av september. Sedan han gick av i CL mot Braga för knappt två månader sedan har han inte spelat en minut. Vad Mike Phelan sa om skadan då?
”With Nani I think it was probably just a lack of games and his hamstring started to tighten up, so we weren’t taking any chances with that.
Två månader senare lär den vara tajt som satan.
Och det här alltså en kille som levererade 8+10 i ligan förra säsongen. Det ska bli oerhört intressant att höra Fergies nästa uttalande om honom. Senaste budet var ju att det var trams att han skulle säljas.
Själv saknar jag honom.
* Nu är det januari och vi lär få se i alla fall någon Unitedspelare förlänga sitt kontrakt. Carrick kan vara först ut med Evra tätt efter.
Vi blir också snart varse om Rio och United tänker fortsätta jobba tillsammans eller om han spelar ut sitt kontrakt. Mycket pekar på det förstnämnda.
* Efter senaste matchen har van Persie äntligen tagit steget förbi.
Nu är det:
van Persie 112 Premier League-mål – Emile Heskey 111.
* Skönt för citys fans att det verkar vara lugn och ro i klubben.
Det brukar ju inte vara det annars med en spelare som Balotelli.
vs Yaya.
vs Micah Richards.
vs Boateng.
och nu vs Mancini.
* Sist: Asen på läktarna i Italien var nog inte beredda på den här reaktionen från Boateng.

 

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna