Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

T minus 25 hours

Dryga dygnet återstår.
En natts sömn och sen världens längsta förspel innan vi snokar fram laguppställningarna, inväntar kickoff och därefter kan vi fram emot att andas fyra fem gångar de följande två timmarna.
Laget som jag tror att Fergie sätter ut för att göra’t:

DDG

Rafael – Rio – Vidic – Evra

Carrick – Cleverley

Nani – Rooney – Kagawa

RvP

Det här är nästan som att gissa en Capital One Cup-elva, främst för att vi plötsligt har alla utom Scholes och Fletcher att tillgå.

Målvakt: No contest.

Högerback: No contest.

Mittbackspar: Rio är given efter vilan senast och än en gång står det mellan Evans och Vidic.

Talar för Vidic: Verkar vara mindre och mindre hämmad av skadan, ser inte alls rostig ut utan liknar mer och mer den försvarsgeneral vi saknat så länge. Har rutinen, huvudspelet, är kaptenen, fruktad hos motståndarna på ett annat sätt än Evans.

Talar för Evans: Snabbheten, stabiliteten och även han har rutin – snart 100 PL-matcher i United – trots sin ringa ålder. Har en kurva som under de senaste åren pekat snett uppåt, medan Vidic mer planat ut och att serben knappast spelar fyra matcher i rad.

Big call av Fergie igen, mer än förra gången då det kändes rätt självklart att inte Nemanja skulle starta. Det har nog snackats en hel del mellan Fergie, Vida och läkaren inför detta. Jag tror faktiskt att han kör Rio-Vida. Bara en feeling.

Vänsterback: Haha.

Mittfält: Carrick gjuten och sen handlar det om Jones, Cleverley, Anderson eller Giggs. Jones är utesluten enligt dagens SAF-pk, men det tar vi med en nypa salt. Jag tror dock ändå inte att Fergie valt att spela med Jones från start även på hemmaplan. Det skickar en feg signal och en sån här afton handlar det om det motsatta. Det rimligaste vore att sätta in Cleverley och jag tror på hans fart och snabba tankar mer än på Andos bolltransporter. Giggs från start i mitten i en sån här match? Icke. Han används som publiktrycksvapen i andra halvlek.

Wingers/släpande anfallare: Rooney gjuten och sen handlar det om att välja mellan Nani, Young, Valencia, Kagawa och Welbeck och eventuellt Giggs. Kagawa har rätt att känna sig jävligt besviken om han inte startar efter sitt hattrick. Fergie brukar ju ge hattrick-skyttar förtroendet matchen därpå och det vore märkligt om han inte gjorde det igen. Nani och Young fanns inte ens på bänken i första mötet och vilade även från start mot Norwich, vilket rimligen borde tala för att någon av dom startar. Samtidigt försökte ju den gamle Tony V krypa ur skinnet i helgen och förbättrade väl sina startchanser några procent. Jag hoppas dock att Alexander väljer den mest oberäknelige och ger Coentrao sin landsman att tugga emot. Welbeck är ju den som är närmast att spräcka min tänkta elva, men så kan det vara ibland. You can’t fit them all in.

Spets: No contest, vilket lär göra Chicharito ännu lite surare. Om nu inte han skräller och går in i en rak 4-4-2.

Det här kommer att bli en av de svettigare kvällarna på länge. Jag skulle uppskatta, verkligen uppskatta, om pojkarna valde att köra en Roma i repris så vi får andas.

Det blir inte längre till syrgastuben när Fergie vräker ur sig: ”I think both teams will score, but we have to think we can score more than them.”

* Real Madrid tog med sig hela jäkla truppen till Manchester i går. Även Iker Casillas fanns på planet, men det vore märkligt att slänga in honom efter två månaders uppehåll, speciellt med tanke på att Diego Lopez inte gjorde bort sig i hemmamötet.

* Det är två lag i oerhörd form som ställs mot varandra.
United och Real Madrid har spelat 28 matcher tillsammans under 2013.
Uniteds facit: 10 vinster 3 oavgjorda 0 förluster.
Reals facit: 10 vinster 4 oavgjorda 1 förlust. Den enda förlusten något av lagen kan uppvisa var när Real överraskande föll borta mot Granada – och då avgjorde Ronaldo i egen bur
Värt att notera: Real har bara vunnit två av sina sex senaste bortamatcher i CL.
* Det är i morgon det händer, men det kan som bekant finnas anledning att fira redan om några timmar.
Vinner Villa i kväll vinner vi ligan.
Det garanterar jag er.
Tyvärr kan jag inte garantera att Villa vinner.
* Och så lite videos och annan läsning (som om ni behövde det!) inför The Game.
Michael Carrick: ”These are the nights you live for”.
Alexander: ”Ronaldo isn’t something we should fear. If we go in worried about the damage Cristiano can do we forget what we can do ourselves.
Sergio Ramos: ”We go to Manchester convinced we can go through”.

http://vimeo.com/41973071

* Sist: Det lilla argentinska trollet må vara motbjudande på så många sätt, men han har koll på sin fotboll.
Han är ju en i en liten skara som spelat tävlingsmatcher med BÅDE Messi och Ronaldo. Men på frågan om vem som är den bäste han lirat med svarade han så här:
”Scholesy. In training. On the pitch. Unbelievable.
Så.
Och vår Ginger Prince nämns knappt ens i förhandssnacket.
* Era uppställningstankar?

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna