Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Left back Jonny?

jonatahn
Vi går mot de mest intensiva veckorna på säsongen. Då passar United på, likt en 4-åring när man glömt lägga under iPaden, att lägga in sin tyngsta skadeperiod på ett par säsonger. Just nu saknas Fellaini, Carrick, Vidic, Evra, Smalling och Robin van Persie. Som om inte det var nog så har vi både Rafael, Cleverley och Welbeck som när som helst kan snubbla på ett grässtrå och vara borta en månad.
Robin van Persie och Wayne Rooney skulle nu få fart på samarbetet på allvar, dra igång Unitedmaskineriet, lyfta oss ur midtable mediocrity and so on. Men icke så. Det blir inget RvP-Rooney-samarbete förrän tidigare nästa år, vilket är oerhört trist när vi tar och slänger ut blickarna på deras insatser under knappt första halvan av säsongen tillsammans. Så här har det slutat i de matcher pojkarna har fått möjlighet och tillåtelse att starta ihop:
2013/2014:
Arsenal (h) 1-0. Fulham (b) 3-1. Stoke (h) 3-2. Southampton (h) 1-1. Sunderland (b) 2-1. Leverkusen (h) 4-2. Chelsea (h) 0-0.
5 segrar och 2 kryss således, vilket bidrar till att det känns extra nedslående att vi inte får se deras partnerskap utvecklas under december och januari. RvP missar minst sex ligamatcher och efter att bara startat 10 av 15 matcher kommer han max att komma upp i 27 starter vilket kan jämföras med 35 under fjolårssäsongen. Och det med förutsättningen att han inte missar någonting mer. Skillnaden är enorm och med tanke på att han är lagets mest kompletta spelare så är det självklart att det påverkar.
Hur mycket sanning det ligger i den uppmärksamhetstörstande holländske fitnesscoachen Raymond Verheijens påståenden att RvP ”tränats sönder” är oklart. Men det ser illa ut när Moyes erkänner att han använt honom för mycket:
”I spoke to him and we’d played him probably just too much.”
Varför används han ”för mycket”? Borde det inte vara undvikligt på den här nivån?
Well, well. Nu finns det två andra anfallare i laget som får slåss om att ta sig in i elvan. Varken Welbeck eller Hernandez har dock visat någon form att hänga i julgranen, men ska Chicharito någon gång ta chansen så är det nu. Förutsatt att Moyes inte satsar på Kagawa bakom Rooney och ger japanen dennes stora möjlighet att cementera en startplats.
Carrick är borta i några veckor till och även i det här avseendet är Moyes uppgiven och precis som i fallet med RvP kallar han det för ”big blow”:
”Obviously Michael is a big influence as far as what we’ve got in central midfield, so to lose him was a big blow.”
Många blows. Dags att dela ut lite blows i ligan nu också, tack. Det är ju över en månad sedan sist. Vad drar då hjulet fram för elva i morgon? My guess is this:

DDG

Rafael – Rio – Evans – Büttner

Cleverley – Jones

Valencia – Rooney – Young

Chicharito

Jag puffade för Evans som vänsterback efter förra matchen, men jag kan inte se det hända igen (det var ett tag sedan han lirade där) med tanke på skadorna. För då flyttas Jones ner som mittback och lämnar till Giggs-Cleverley-Ando att ta hand om två av mittfältsplatserna. Och det tror jag skulle vara förödande. För jävligt att både Vida och Smalling är i rehabrummet alltså.

* Villa i morgon blir ännu en chans för sviter att brytas för motståndet.

1999 är senaste gången vi torskade på Villa Park, mot Villa, då i ligacupens 3:e omgång. Men ska vi bara gå på ligaspel är det faktiskt så långt tillbaka som 1995, den berömda premiärförlusten med Alan Hansen och kidsen. Det är bara för Moyes & co att fortsätta på inslagen väg och låta Villa bli nästa lag i raden efter West Brom, Everton och Newcastle att nollställa.
* Steve Round är assisterande tränare i United. En ytterst anonym sådan så här långt, vilket ju bara är bra på många sätt eftersom det med rätta fokuseras på Moyes så här i inledningen av den nya eran. Han har inte hunnit profilera sig på samma sätt som Steve McClaren, Brian Kidd, Carlos Queiroz med flera.
Men har det överhuvudtaget kommit ut ett ord från någon spelare om Steve Round? Har någon sagt någonting om honom?
* Har ni missat vilken storform Ando är i så har vi Uniteds Christmas Challenge som kan bevisa det:

Nu väntar vi in årets quiz, som spelats in, och minns tillbaka till det som kan ha varit den verkliga orsaken till riften mellan Rooney och Fergie.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna