Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Laddar i Götet

Det är MUSS-träff i Malmö på söndag – och för en gångs skulle är jag i närheten av ett av MUSS stora supporterlandskap. Jag ska bevaka SM-finalen i handboll i Scandinavium i morgon och därifrån är det inte långt till den rödgula delen av landet.
Men – och det är ett stort men – min visit i Götet blir snabb och intensiv då vi måste följa med ”våra” guld- eller silverhjältar hem direkt på söndag.
Och på söndag spelas ju den riktiga finalen den här helgen. Därför vore det allra, allra, allra bäst för en United-arbetande Eskilstunajournalist om Guif förlorade i morgon – då blir det inte lika mycket jobb på söndag kväll.
Nåja, detta om mina förutsättningar.
Nu till matchens.
Giggs säger så här:
”Of course reaching the Champions League final will give us a boost. Hopefully that will help us. Like any game we will go out to win it. It will be tough because Chelsea are flying at the moment but, at home, we are confident of getting that win.”
Kommentar: Givetvis har han rätt, den gamle walesaren. Och det faktum att det är hemmaplan gör att jag värderar våra chanser till vinst till 70-30.
Nani kör lite floskler:
”The most important game now is Chelsea not Barcelona. It will be very difficult. But we are at home and we have had good experiences against them. We know if we want to win the game we have to play with confidence. The results against them in the Champions League were very good. I think that gives us the psychological advantage.”
Kommentar: Det är tudelat där. All press ligger på United eftersom vi haft 15 poäng till godo på Chelsea och nu bara har tre. Men samtidigt har han en poäng i just att vi faktiskt var klassen bättre i CL. Och United spelar alltid bra under press. Nästan, that is.
Jag har räknat bort Chelsea sedan dom sparkade Ray Wilkins och glömde bort att sparka boll som mästare. Jag kan ju inte ändra mig nu och säga att Chelsea har en chans att vinna titeln. Skulle vi tappa det här tror jag att det blir ett så hårt slag att vi tappar CL-finalen av bara farten.
Så nyckeln till att dyrka upp Barca är att börja med att sänka ryssarna.
Förstaelvan knäcker jag nu – och jag är rätt nöjd med att inte ha köpt Fergies ”jag kommer att behålla rutinen i backlinjen”-snack inför Schalke-returen – och siktar i vanlig ordning på minst nio av elva.

Edwin

O’Shea – Rio d.ä – Vida – Evra

Valencia – Carrick – Anderson – Giggs

Rooney

Hernandez

Varför? Målvakten tar ut sig själv liksom tre fjärdedelar av backlinjen. Jompa är Jompa och är man Jompa av i dag så är man förstavalet i den här typen av matcher. Mittfältet är alltid intressantast och med tanke på att Fergie – och vi andra – ser Valencia som en betydligt bättre försvarare än Nani (som dock är underskattad i hemjobbet) så är den matchen avgjord. Giggs skulle kunna hänga i mitten, men jag tror att Fergie har så pass stor tilltro till Anderson och Carrick som upprensare och servitörer till yttrarna att han nöjer sig med två gubbar där. Dessutom hoppas Fergie – och vi – att Rooney lyckas lika bra i en tillbakadragen roll mot Chelsea i ligan som han gjorde mot dom i CL.

* Upptäckte i går att det finns en Unitedsida som heter UnitedSverige.se som säger sig vara ”Nordens bäst uppdaterade Manchester United-site”. Alltid kul att upptäcka nya svenska Unitedforum, så passa på att gå in där och nosa runt. Men jag skulle vilja påstå att våra kompisar på norska United.no ligger bra till för att slåss om titeln.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna