Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En som inte hade skallen med sig

Gabriel Obertan tog ingen plats i A-laget i Bordeaux efter att ha slagit igenom tidigt, som 17-åring, och lånades ut till Lorient.
Sen – som en blixt från klar himmel – köpte Alex Ferguson honom.
Han kom till Old Trafford som en 20-åring på papperet men såg nästan äldre ut än Arjen Robben. Han kom skadad och det dröjde innan han gjorde sin debut. Sen dess har han inte gjort många Unitedfans glada även om han visat glimtar av potential, som när han serverade Owen mot Wolfsburg eller när han dunkade in sitt enda Unitedmål mot Bursaspor i CL.
Men det som stått ut, verkligen har varit iögonfallande, är hans brist på självförtroende. Karl’n har ju sett ut som att hans leder ska lossna från kroppen varje gång han fått bollen i en ligamatch. Det verkar med andra ord inte som han haft skallen med sig (även om just Obertans skalle också varit just iögonfallande, men det är ju en annan sak och för någon annan slags bloggare att bedöma). Det ryktades ju om att han själv ville bort på grund av just detta: Att han inte trodde att han var bra nog för United.
Det är han inte heller och det är därför han bara startat fyra ligamatcher på två säsonger.
Det är imponerande att Fergie lyckas få ut 30 miljoner för honom.
Ännu mer imponerande vore om Newcastle lyckades göra en PL-spelare av honom. Men kanske det är den nivån han ska vara på, i en pajasklubb dessutom.
Newcastles manager Alan Pardew sa så här på söndagen: ”All being well, the deal will be pushed through next week. He has not really had the chance to shine at Old Trafford but he has pace to burn and will bring some much needed sharpness to our side.”
Jag tror att han kommer att glänsa lika mycket som Verón gjorde i Chelsea sedan vi sålt honom dit. Eller som Silvestre gjorde i Arsenal.
But that’s just me.
Bye-bye Obertan, nu får vi se när Bebe gör honom sällskap ut från Carrington. För om Obertan tog ett för stort kliv så kan man väl säga att Bebe gjorde det med tio nummer för stora dojjor.
* Nu laddar vi för City. Jag är lite inne på att Smalling startar som högerback och att Berba/Welbeck – den senare i A-landslaget nu! – startar.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna