Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppsnappat utifrån

Ni och jag och alla andra … nåja, nästan alla andra, tycker att det är fruktansvärt trist med landslagsuppehåll. Det är bara trams.
Samtidigt är det ju ett läge för skadedrabbade lag att slicka såren och vi har ett gäng pojkar som strax är tillbaka: Vidic, Cleverley, Rafael och Smalling. Alla är inte redo för Liverpool den 15:e, men veckan därpå lär vi kanske se en eller ett par av dom.
Dags för lite måndagsnotiser, utan så röda djävulsögon.
* Rio d.ä fick ingen plats i truppen mot England – det fick däremot Jones – och det är svårt att bli förvånad när han bara vara avbytare mot Norwich.
Samtidigt är han ju en av världens främsta när han är 100 fit. Det är bara att hoppas att han blir det igen – om han nu inte är det.
* Länge sedan Spurs var så klara favoriter i ett norra London-derby. Jag såg inte en minut av det eftersom jag jagade bylines i tidningen i nio timmar i går, men jag höll mig á jour via twitter och förstod att Spurs var bättre längre stunder.
Kul för Adebayor att vara med och sänka sina gamla favoriter.
Inte så kul för Arsenal att tappa en av få klasspelare i Sagna. Imponerande hur oerhört snabbt han blev omhändertagen. Det tog fyra-fem sekunder.
* Gonzalo Higuain är en av mina favoritanfallare. Jag är förtjust i goalgetters (mest för att jag var en sån själv, om än i något mer blygsamma sammanhang) som inte sliter så jävla mycket hemåt utan ligger rätt framåt i stället.
I går var han i slag igen, argentinaren. Jag är mest förtjust i 2–0-struten.

* Zlatan var tillbaka i Turin i går och det var inte särskilt roligt att vara Zlatan i går. Tur för honom att det var ännu tråkigare att vara Abbiati.
* Någon på Twitter lyfte fram Jonathan Evans fantastiska passningsstatistik från ligan så här långt. Han har typ hittat rätt med över 92 procent av passningarna och det är många som anser att han är en klasspelare. Det är klart att han har klass, annars skulle han inte ha spelat nästan 100 matcher i United, men jag kan inte släppa känslan av osäkerhet som dyker upp då och då när han spelar. Visst, han är bara 22 (snart 23, visserligen), men han har ju så pass mycket erfarenhet att han ska vara bättre.
Men han har sett vassare ut än förra säsongen, det ska vi ge honom. Och han har kommit till lite mer hetlevrade Phil Jones undsättning några gånger.
Men passningsstatistiken kan vi bortse ifrån, tycker jag. Det är inte så att Evans trycker ur sig Scholes-/Rooney-crossar. Han spelar lugnt och stilla hem till De Gea/Lindegaard, alternativt till Anderson eller mittbackskollega. Lite Jocke Björklund, helt enkelt.
Däremot är det förstås bra att det finns för och emot spelare i lagen. Det lyfter ofta fram olika aspekter hos spelarna.
Skulle alla i hela vår kära trupp vara hela och i form skulle Evans vara mitt femteval som mittback. Såna marginaler är det.
* Och let’s all admit it: Arsenal hade det bättre för. Och roligare.

Fast dom kanske nöjer sig med att sjunga om Adebayor: ”It should have been you, it should have been you, Shot in Angola. It should have been you.”

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna