Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Go, Chelsea, go!

Behöver vi en ny mittfältare?
Det är frågan.
Eller snarare: Köper Fergie in en innerfältare?
Det är tveksamt, tror jag.
För om vi är vågade och utgår ifrån att vi har samma uppställning på mittfältet nästa säsong och att de (herregud vad det känns märkligt att skriva det här) är hela och friska så har vi följande mittfältare:
Giggs, Scholes, Pogba, Cleverley, Anderson (Park) – och eventuellt, mycket eventuellt, Fletcher.
Cleverley-Carrick torde vara förstaalternativet, men med tanke på hur bra Cleverley-Ando spelade i början av säsongen så finns det också med i bilden. Och med avlastare som Giggs och Scholes så tror jag att Fergie tittar på andra positioner för förstärkningar. Förhoppningsvis vänsterbacksplatsen.
Och en anfallare? Berbatov försvinner, Diouf har lämnat (och gör succé i Hannover) och Macheda lär dra. Det uppenbara budgetalternativet är förstås att låta Michael Owen fortsätta ockupera den devalverade #7, och risken är stor att det blir så även om MEN säger att han gudskelov är på väg ut. Drar alla dom här har vi ”bara” Chicha, Rooney och Welbeck att lita på. Om inte Fergie tror på Will Keane, typ.
* Manchester City 2 Chelsea 3.
In my dreams.
Veckans viktigaste match spelas i morgon.
* Talksport tycker att vi ska göra oss av med fem spelare för att kunna vinna CL igen. Bebe, Anderson, Kiko förstår jag. Även Evra i viss utsträckning.
Men Nani?
28 poäng (12+16) på 47 starter i fjol och 13+13 på 37 starter den här säsongen är ingenting man bara ersätter i en handvändning. Visst har han kommit ner i en svacka, men tar han sig bara upp vet vi vilken fantastisk winger han är.
Tänk vad underligt det är, fortfarande, att vi ska behöva försvara Nani. Killen är fortfarande oerhört frustrerande – som han var sina första två-tre säsonger i klubben – men han levererar på en hög och regelbunden nivå. Fråga bara Liverpool om dom hellre hade haft Nanis facit än Stewart Downings.
* Media rapporterar att kineserna vill värva Rio d.ä och Frank Jr. Joråsåatte. Jag kan lova er här och nu att INGEN av dom kommer att representera en kinesisk klubb. Ever.
Kom ihåg det.
* Omröstningen stängs i dag (nästan 400 röster!) och vi har en solklar vinnare i Michael Carrick.
Rooney tvåa och Valencia trea var lika gjutna val det.
Det mest häpnadsväckande är dock att Jonathan Evans av er utsetts till vår bäste back för säsongen. Inte häpnadsväckande att ni har röstat så, utan att han faktiskt varit det. Nu beror det ju till stor del på att Vidic varit skadad, men Jonny ska ha en stor skopa med Berbatovnedtagningar i beröm för hur han tagit sig tillbaka efter fjolårssäsongen.
* Vilka som vinner ligan?
Manchester City.
I alla fall enligt tränaren Roberto Mancini.
Go Chelsea Go!

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna