Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

T minus 1 day

Söndag.
Ett dygn kvar, drygt, tills allt brakar loss. Jag har fortfarande en förkylning att koncentrera mig på så några nerver har jag inte lyckats lokalisera i kroppen än, tack och lov.
I stället läser jag uppsnack här och där och bjussar på lite länkar här.
* Nani ska skriva på nytt kontrakt. Tänk vilken utveckling den grabben har haft. I flera säsonger var han ojämnheten personifierad innan han helt plötsligt – det var verkligen så – exploderade. Inte lika framträdande på sistone, men en given truppspelare och en given startspelare när han är i slag. Har lite feeling för att han kan stå för något speciellt i morgon. Det är läge för honom.
* OM vi förlorar i morgon förlorar vi titeln, säger vår boss. Och så är det nog. För även om City har Newcastle borta kvar att möta så är det – igen – deras titel att förlora om de vinner i morgon. Vilka svängningar!
* Det återstår att se vad för ess Sir Alexander plockar fram ur rocken i morgon. Han säger i alla fall att: ”We’ve been working on two or three things in the last couple of days and I’ve got two or three options”
Och med tanke på att vi – out of the blue – bara saknar långtidsskadade Vidic och Anderson och sjuke Fletcher av tänkbara startspelare så har han en uppsjö alternativ. Givetvis litar vi på att han tar fram det allra bästa. Egentligen ska det vara en elva som vid första anblick frambringar lite tvivel – det är då han brukar ha prickat rätt. Minns sju försvarare mot Arsenal i cupen häromåret, till exempel.
* Alan Hansen highlightar Citys anfall mot vårt försvar som nyckeln i morgon och det är väl bara att hålla med. Vi har inte råd att falla samman som vi gjort i en del matcher under säsongen utan den här gången MÅSTE Rio och Evans vara så bra som de kan vara. Annars kan Agüero och den andre killen från Argentina springa åttor kring försvaret. Och så vore det inte helt otrevligt att se en Evra med full koncentration i positionsspelet.
* Det är några stycken som tänker kolla på matchen i morgon. Det sägs till och med vara 650 miljoner människor. Hyfsat.
* Om vi tillåts drömma, vilket ingen kan stoppa oss ifrån att göra, så kan vi faktiskt vinna titeln hemma mot Swansea nästa helg. Ojoj.
* Peter Shilton påstår att morgondagens match är DDG:s största i karriären. Jovars, men grabben har en hel del stormatcher bakom sig: Han vann Europa League 2010, U21-EM 2011 och U17-EM 2007 så det är inte som att han kastas in i en supermatch från gatan.
* Roy Keane är alltid intressant oavsett om han är ointressant. I The Sun ”skriver” han att Fergie kommer att vara kvar nästa säsong även om City vinner. Tacka fan för det, den gamle kan ju inte sluta efter en trofélös säsong. Ovärdigt.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna