Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Äntligen!

Nu är säsongen över.
I dag börjar nästa.
Det händer en hel del med Manchester-intresse en måndag som denna. Dels ska ju plastlaget i blått fira – med bara Manchesterbor, för det är ju inga andra som har dom som sina idoler – sin efterlängtade ligatitel. Det behöver vi förstås inte beröra mer än så.
Men detta är också värt att notera:
* Gary Neville ska assistera Roy Hodgson under EM. Ett fantastiskt beslut av båda parter. Gary kan landslaget, har varit med förr, vet precis vad som ska göras rätt och inte fel, och dessutom hatar han Scousers. Kan inte gå fel.
* Rutgerus har lagt av (se inlägg nedan).
* Än en gång påstås att Nicolas Gaitan ska vara nära United. På Twitter hävdas att han ska kosta 25 millar PLUS lån av Fabio och PERMANENT deal för Anderson. Låter bisarrt. Det här är en saga jag vill få ett avslut på. Åt vilket håll spelar inte så stor roll då jag inte direkt tappat hakan när jag sett Gaitan i CL.
* Jag tippade Alex McLeish att bli förste manager att få sparken. Det blev han inte. Steve Bruce fick gå först (tack Per B), Neil Warnock och Mick McCarthy följde och i dag blev i stället McLeish den siste att få sparken den här säsongen. Ungefär lika stor skräll att han fick gå som att Stewart Downing låter bli att gå in på sociala medie-sidor i dag.
* Rykten om Zlatan till City tar förstås fart i dag. Dels bommade ju Milan ligan och dels gjorde City det inte. City och anfallare är, som jag tidigare skrivit några gånger här, en enastående kombo. Är det på någon position dom bara slängt pengar omkring sig är det på just den.
Det går inte att skriva ofta nog.
City har köpt Bellamy, Jo, Adebayor, Santa Cruz, Robinho för £109 miljoner pund. Skulle vara svårt att påstå att någon av dom fått en inbjudan till kvällens firande.
Av de mer lyckade: Aguero kostade £38 mille, Balotelli £24,5, Dzeko £27, och Tevez (minst) £25,5. Det ger totalt cirka £223 miljoner pund  – cirka 2,6 miljarder kronor – på forwards sedan 2008.
Under samma tid har vi pröjsat £38,75 mille – cirka 450 miljoner kronor – på strajkers.
Ändå gjorde vi bara fyra färre mål den här säsongen.
Jag ska inte gå in i diskussioner om City köpt sig titeln och vi inte köpte våra titlar eller inte, men det går inte att frångå det faktum att det underlättar att kunna bara slänga bort över en miljard på anfallare utan att det gör någonting för våra ägare. Glazyr-gubbarna kan inte fatta någonting när dom läser det här.
* Nu vill jag se oss klara av våra affärer så snabbt som möjligt, helst innan EM. Det är alltid det bästa. In med fyra-fem gubbar nu, David Gill! Och då menar jag inte att en av dom ska vara en Tompa Kuszczak-ersättare.
* Måndag 18 juni är nästa datum att se fram emot. Då släpps schemat för PL nästa säsong.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna