Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Galatasaray it is

Fjolåret är glömt. Oteleluglgolfu och allt vad dom hette är ett minne blott.
I morgon börjar vi om. Vi repar mod, vi spelar med några andra spelare, vi siktar mot toppen igen utan att lalla med några andrahandsspelare i förstaelvorna.
I dag på eftermiddagen satt Sir Alexander Chapman Ferguson och Javier Hernández Balcázar vid en presskonferens för att berätta hur Manchester United ska besegra Galatasaray på Old Trafford i morgon.
Fergie insåg förstås redan i december att han gjort bort sig i sina laguttagningar mot the minnows i världens genom tiderna lättaste Champions League-grupp. I morgon blir det ingen Bébé (när ska någon fråga honom om hans framtid i klubben) från start.
 ”I’ll be playing a more experienced team tomorrow”.
Det tackar vi för.
Med lördagens match mot Wigan och kommande söndags mot Liverpool i bakhuvudet är det inte helt lätt att gissa hur Fergie tänker när det gäller startelvan. Men vad vore bloggen utan ett allvarligt försök till gissning? Ingenting, mina vänner.
This is it:

DDG

Rafael – Evans – Vida – Evra

Carrick – Cleverley

Valencia – Kagawa – Nani/Welbeck/Giggs

van Persie

Varför detta? Jag tror att Lindegaard står på Anfield, det finns ju ingen anledning att ta bort honom efter Wigan-matchen, men jag tror också att Fergie vill hålla igång sin egentlige förstekeeper och inte helt sabba för honom.

Fergie sa så här apropå målvaktssituationen i dag: ”alternating is not a big problem for me”. Nej, det har vi ju märkt.

I backlinjen lär Evra vara tillbaka. Där räknas erfarenhet tiodubbelt gentemot Alex B.

Scholes lär också starta på Anfield och tre matcher samma vecka är förstås uteslutet, därav Cleverley. Valencia vilade mot Wigan och spelar utan tvekan både i morgon och på söndag. Kagawa vilade också i helgen och måste vara tillbaka. Vänsterkanten är lurig. Ashley Young, vår nye glaslirare, är fortfarande borta (tränade inte i dag) och det ger en trekamp om platsen. Nani glimtade till mot Wigan och lär vara förstavalet, men Fergie har ju någon sjuk faiblesse för att spela Welbeck där. Giggs var formidabel först 25 i andra halvlek i lördags, men lär inte vara aktuell från start.

I anfallet är det konkurrenslöst, förstås, med Rooney ur form och inte i träning än.

Frågor på det?

* Chicharito är dock nöjd med att vara fjärdeval: ”Right now, I’m happy. Every time you have a proper rest and I made my first pre-season with the team of course it’s going to help me a lot. I’m the luckiest player in the world to be at this club.”

Klass på den grabben.

* Galatasaray då?

Leder ligan efter fyra omgångar. 3 1 0 och 12-6 i målskillnad. Umut Bulut är den vi ska se upp med framåt. 5 baljor på 4 matcher. Elmander stoppar Vidic ner i fickan med ögonen förbundna.

* Inga större konstigheter i att vinsten föll för räkenskapsåret med tanke på Otelugusdlgslgds och allt det där.

För er som är intresserade: Sky Sports här.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna