Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Efterdyningarna

Det är svårare att njuta av en seger än att lida efter en förlust. Det lärde jag mig för länge sedan. Men jag försöker verkligen bättra mig och i dag har jag tittat på höjdpunkterna från i går och verkligen PASSAT PÅ att glädjas även dagen efter.
För tio dagar sedan spekulerade jag här i bloggen om Fergie, efter Newcastle i cupen, verkligen tänkte satsa på att ha en vinglös uppställning. Det tänkte han. Först i Rumänien och sen på Tyneside. Och det har gett sex poäng och 5-1 i målskillnad.
Diamantuppställningen har sina brister men är oerhört spännande på sikt och ger äntligen Fergie en ny plan – som skiljer sig från det 4-5-1 han så gärna velat använda sig av framförallt mot tuffare motstånd de senaste åren – som kan vara nyckeln till åtminstone en titel i vår.
I går var både Evra och Rafael pålitliga åt båda håll och det är en av de viktigaste faktorerna till att den här formationen ska lyckas. Dessutom fick de mer license to roam än de fick mot Cluj och det gav United en helt annan spets i offensiven. När Tompa Cleverley – och Rooney – får en längre period av matcher i det här spelsystemet är det inte roligt att vara Nani. Ashley Young är mer flexibel och mer van vid centralt spel och Antonio Valencia är gjuten etta som wingmaster när det spelet behövs.
Än så länge är det fortfarande i sitt embryostadie, därav Valencias inhopp i andra för att säkra upp bakåt (han slog ett enda inlägg tror jag), men jag blir nästan lite pirrig av upphetsing när jag ser United flyga utan vingar. Undrar om det är det här den gamle hamnarbetarsonen haft i tankarna när han tog in Kagawa, Powell och van Persie?
Eller är det formsvackan på Nani och de ständigt återkommande skadorna på Young som fått honom att ändra sig?
Vi kan i alla fall säga att han är beredd att förnya sig efter att i över 25 års tid litat på yttrar som slickat krita i 90 minuter.
* Wayne Rooney har varit fantastisk sedan han återkom efter skadan – fem ass på tre matcher – och fick en attacking midfielder-roll. Gary Neville ”skriver” (han har förstås intervjuats) i Daily Mail om att det faktiskt kan ha varit en ”blessing in disguise” att låta Rodallega trampa sönder hans lår.
”Bizarrely, the horrific injury Wayne suffered five weeks ago against Fulham might have been a blessing in disguise. It allowed him to step off the roller-coaster and stopped people from judging him every three days on the basis of whether he was in the team or not. It allowed him to go back to pre-season training again, as his initial preparation before the season wouldn’t have been as intense as he would have liked because he had been playing in Euro 2012.”
Spot on, Gary. Medan van Persie gick från riskköp till succévärvning kunde Roo i bakgrunden koncentrera sig på sitt, knyta näven och inte behöva stressa tillbaka eftersom United faktiskt nu hade råd att ha honom på rehab.
Han har sett ut som den gamle Rooney, tonåringen som tog Portugal med storm 2004 och körde över Fenerbahce i debuten, och i går såg vi drivet i steget vi trodde hade försvunnit när han bröt en passning och störtade mot Harper för att avsluta med vänstern.
Är det för mycket begärt att hoppas att Rooney nu tar sitt sista kliv i utvecklingen och fullständigt dominerar hela jävla Premier League resten av säsongen?
* Briljant att se Frank Sjöman äga i Eurotalk i dag. Han kan vara den med vettigast åsikter av de regelbundet återkommande gästerna i programmet.
* Tre egna produkter i startelvan i går. Tre på bänken. Såg en stat på Twitter i går att vi nu har 3600 matcher i rad med minst en egen produkt i laget.
Wow.
* Efter gårdagens Rio Ferdinand-insats kan jag mycket väl se artiklar poppa upp i dagarna om kontraktssnack med vår mest rutinerade back. Hans lön tar ju slut i sommar annars.
Men jag tror nog att United/Fergie avvaktar till åtminstone årsskiftet för att se hur hans lemmar håller ihop innan de erbjuder en förlängning.
* Alan Pardew tyckte att van Persie skulle stängas av i efterhand för sin arm i fejjan på Cabaye. Så blir det inte. I fejjan på Pardew.
Jag tycker att det var idiotiskt gjort att ens riskera en avstängning, men det ska tydligen dels finnas bad blood sedan tidigare mellan dom och dels gjorde fransosen något emot RvP alldeles innan.
OCH MAN GER SIG FAN INTE PÅ UNITEDSPELARE.
Så.
Hörs.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna