Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Robin van Talisman

Vi möter ett skitlag i morgon. Det ska vi ha väldigt klart för oss. Aston Villa är usla. Av det jag sett av dom i höst är det en högst självklar nedflyttningskandidat. Det är anonyma spelare på nästan varje position i laget, speciellt utan Darren Bent, och besvikelsen om United inte fixar tre poäng skulle vara monumental.
Så ser läget ut.
Sen ska det förstås spelas om det också och Aston Villa borta har de senaste åren inte inneburit några enkla tre poäng. Tre kryss och en trepoängare på de fyra senaste är facit. Samtidigt kan vi vända på det och konstatera att Villa inte slagit oss på hemmaplan sen 1995. 1995! Tänk om vi hade ett sånt bogey team på besök i morgon …
Att hitta en startelva är som vanligt ett gissel. Fergies vägar är ständigt outgrundliga, men jakten på den första inprickade elvan för hösten går oförtrutet vidare.
Magkänsle-elva:

DDG

Rafael – Rio – Smalling – Evra

Valencia – Carrick – Scholes – Young

Rooney

van Persie

Keeper är inga konstigheter – det känns som att Fergie äntligen sluta alternera. I backlinjen hänger Smallings medverkan till stor del på hur illa skadad Evans blev i onsdags, han är ett frågetecken enligt Fergie. Det snackades om ett ”precaution”-byte och är det så ligger nog han bättre till med tanke på att Braga var Smallings första Unitedmatch på ett halvår.

Nani spelade bort sig från elvan med ännu en ynklig insats (dessutom har han en tajt hamstring och är borta ett par veckor, passande nog) och Valencia var bättre som högerytter trots att han var högerback. Carrick vilades (!) i onsdags och är förstås tillbaka och Ashley Young lär få chansen på sin gamla hunting ground.

Sen har vi Scholes/Giggs/Ando/Cleverley att välja på och efter tre veckor utan matcher bör det vara dags för Scholes att ta upp samarbetet med sin gamle radarpartner på mitten. Cleverley är förste utmanare.

Rooney – RvP i offensiven. Så klart. Den här elvan tror jag skarpt på – speciellt när motståndet består av Matt Lowton, Ron Vlaar och Stephen Ireland i ett lag som vunnit en av sina fem hemmamatcher i höst.

* Gary Neville planerar som bekant att bygga ett fans-hotell i närheten av Old Trafford. Nu har han fått klartecken att anlägga en fotbollsplan på taket.

Coolt värre.

* Fergie upprepar det han sagt ända sedan 1999 – United borde ha vunnit fler Europacuper.

Och det där Dortmund-mötet han alltid tar upp, ja, jävlarimej vad den förlusten sved.

Kul att han kollar Boardwalk Empire, den gamle. Nucky Thompson och Fergie vore ett team, det.

* Det mest fascinerande jag hittar att läsa i Unitedväg i dag är Wayne Rooneys omdöme om van Persie:

“When you look at all the teams who have won this competition, they all have had those individuals who can do a bit of magic and win the ­competition. Robin is like that for us. He’s great for the whole team, he’s our talisman.”
“We’ve got as good a chance as anyone. I think we’ve got the players. We’re good as a team, but we’ve also got some great individual players who can win games for us.

 Tänk, det trodde jag aldrig jag skulle få se Rooney säga om en medspelare. Det visar hur högt RvP hålls i Unitedleden när den störste stjärnan de senaste tre åren kallar honom för ”talisman” redan efter några månader. Själv väntar jag med att betygsätta holländarens säsong när han spelat 30+ matcher.

Men det börjar verka kärlek banne mej. Det ska jag inte förneka.

* Nu tvingas vi parabol-kollare inte längre in på Viaplay på 16-avsparkerna, meddelar Viasat.

Bra.

* Vilka som är kvar från den där 1995-fajten?
Endast en: Paul Scholes.
* Apropå talismaner så hittar vi här Rooneys föregångare. En kille som verkligen behöver en ny bil i gåva.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna