Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

38 years and counting

Medan den brittiska ö-världen fortsätter att förundras över briljansen hos en anfallare som inbitnaa fotbollsfans vetat om har den kapaciteten sedan han slog igenom med sitt ”showtime” i La Manga så tar vi sats mot Norwich.
Det vankas ju riktig fotboll igen till helgen.
Norwich City Football club har gått ungefär som väntat med Chris Hughton som boss. 15:e-plats och 11 poäng vid det här laget är varken mer eller mindre än någon hade räknat med. Påstår jag och får alltså för mig att tala för alla fotbollsfans.
Vårt älskade United har dock en tabellplacering som kanske inte speglar hur det sett ut spelmässigt under hösten. Men när hade vi det senast? I flera års tid har det sett ut så här, United dominerar sällan 10 matcher i rad och tar enkla 3-1- eller 2-0-vinster längre. I stället ska vi lida, kastas mellan förtvivlan och ilska till eufori, även mot blåbärslag som Aston Villa.
Pratade för övrigt med ett Villa-fan i går (förre allsvensken Micke Danielsson) och han sa ”Med det här laget är det inte tryggt ens med 2-0 …”
Jag kontrade med: ”Med det här laget gör det inte ont ens med 0-2”. Och så är det ju. Det har haglat 3-2-resultat under hösten och ni som tagit rygg på mitt standardspel har förstärkt plånboken hyfsat sen augusti.
Egentligen ska vi ju sopa banan med Kanariefåglarna – vars stjärna är Kevin Davies ersättare i Premier League, Grant Holt – men så funkar inte United av i dag. Mer än ibland. Då och då kommer en oväntad 5-0-vinst på bortaplan och jag är lite inne på att United kan explodera på Carrow Road.
5-0.
6-0.
Det vore en oerhörd lättnad att kunna slappna av under majoriteten av en United-match. För en gångs skull.
Vilka ska då göra’t?
Jo, det ska dessa herrar:

DDG

Rafael – Rio – Evans – Evra

Valencia – Carrick – Anderson – Young

van Persie

Chicharito

Målvakt?

Självklar.

Backlinje?

Bara Rios partner vi kan ha tveksamheter om. Evans missade ju senast på grund av skada, men är han återställd får han nog chansen. Det har han förtjänat.

Mittfält?

Valencia har sluppit Sydamerikaresa under uppehållet och lär få chansen att återfå guldformen. Carrick är given och sen är det som vanligt öppet om de två övriga platserna. Cleverley och Young spelade över en timme i onsdags och Nani lär knappast spela från start till vänster om han nu ens är tillbaka efter skadan. Jag längtar som sagt tills Kagawa är tillbaka och vi äntligen får se regelbundet var Fergie har tänkt använda honom primärt.

Anfall/offensiv mittfältare?

van Persie måste vara given, precis som Chicharito efter hattricket senast. Om Rooney är lite halvdassig är han gjuten på bänken och då kan jag se van Persie släpa bakom Chicha.

* Zlatan gjorde som bekant några mål i går på världens bäste keeper.
Världens bäste som faktiskt har ett snitt på 1,25 insläppta mål per match i höst.
Och när det gäller landskampen så fortsatte Welbeck att leverera där på ett sätt som vi väntar oss att han gör i United också snart. Han har nu haft fem skott på mål i sin landslagskarriär – alla har gått i mål. Märklig effektivitet.
* Det är ju inga tunga lag, ens tabellägesmässigt, vi ställs mot under de här veckorna. Villa låg på 15:e plats har jag för mig, i morgon möter vi laget som är på 15:e just nu, nästa vecka möter vi jumbon och efter Big Sams och Zlatan Ibrahimovics Andy Carrolls West Ham ställs vi mot 19:e-placerade Reading.
Innan det smäller i Manchester för första gången den här säsongen. Säljer dom inte ut den matchen själva så ordnar United det åt dom.
* Apropå biljetter och att dom inte går åt läste jag i går att Villa inte ens lyckas få med sig 1700 fans till Wastelands på lördag. Lär bli tomt där, som vanligt.
* Bossen har respekt för Hughton och Norwich, så klart. Det har han för alla.
* Översittaren i Eurotalk, som är expert på andraligan i Italien, hade faktiskt en poäng häromveckan när han tog upp det faktum att det är brist på riktiga supermittbackar i världsfotboll just nu.
Det är bara att titta på storlagen för att konstatera att det inte finns någon Sammer, Baresi, Cannavaro, Vidic (den gamle) längre.
Bayern: Badstuber, van Buyten, Dante.
Juventus: Chiellini, Caceres, Bonucci, Barzagli.
Chelsea: Big Man, Luiz, Cahill, Ivanovic.
United: Rio, Evans, Smalling, Vidic, Jones.
Dortmund: Hummels, Subotic.
City: Kompany, Lescott, Nastasic, Richards, Touré.
Barca: Pique, Puyol, Mascherano, Song.
Real: Ramos, Pepe, Albiol, Varane, Carvalho.
PSG: Thiago Silva, Alex, Sakho, Lugano.
Pique och Ramos är nominerade till Ballon d’Or men dom har lika stor chans att vinna det som en snöboll i helvetet.
Hur många är det egentligen som man tänker ”wow!” om av de ovanstående? Thiago, Pepe och Hummels? Kompany har inte varit lika bra i höst som förra säsongen, annars kan han nog också (tyvärr) räknas in där. Märkligt är det likväl.
Har jag missat någon superstar á la Ryan Shawcross?
* Om Zlatans 4-2 var ett av årets snyggare mål så är det är precis på den andra änden av skalan.
Från en annan av världens bästa spelare.

* Neymar kan trösta sig med att vara nominerad till Årets mål ändå.
Här är hela listan. Det finns några sanslösa fullträffar där. Det roliga är att Fifa av någon anledning inte tar med mål som görs i november/december (läste jag någonstans på Twitter i går) vilket innebär att Zlatans 4-2 i går inte kommer att vara nominerat nästa år.
Haha.
* Vad en fish and chips kostar på Emirates?
14 pund.
Wow.
* Jag hoppas på Phil Jones på bänken. Det är ett halvår sedan vi såg hans fighting face i en Unitedtröja.
Det är ingenting annat än sjukt med dessa långtidsskador på backarna. Ännu mer häpnadsväckande är fortfarande det faktum att Rafael Da Silva inte är en av dom.
* Varför en bild på Scholes?
Jo, vår Ginger Prince blir 38 bast i dag.
Vi avslutar dagens blogginlägg med Zidanes ord om vår Ginger Prince:
”Paul Scholes is the complete midfielder. He is undoubtedly the best midfielder of his generation.”
(Nu går jag i bloggskugga till söndag kväll. Håll ut!)

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna