Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reading it is

This just in: United har gjort mål på NIO hörnor och det är inte ens december än.
Statistiken kommer via @ollysailor på twitter och är remarkabel. 9 hörnmål är 16 procent av det totala antalet hörnmål i hela ligan i höst – inget annat lag har gjort fler än fyra – och då ska vi minnas att vi för bara ett par säsonger sedan tillsammans med Fulham var överlägset sämst i statistiken. Vi gjorde mål på typ en hörna av 100.
Varför då denna förvandling? Varför har det plötsligt blivit en återgång till Beckham-tider?
Enkelt förklarat: Robin van Persie.
Holländarens vänsterdojja slår fantastiska inlägg och det har samtidigt sporrat Rooney – av alla! – till att försöka ta efter. Detta samtidigt som Jonathan Evans tagit upp Steve Bruces och Nemanja Vidics fallna mantlar och börjat bli en målfarlig mittback.
Enkla mål är the shit. Keep it up.
* I morgon finns Evans & co några mil väster om London för att sparka boll mot ett lag United aldrig förlorat mot. Visserligen bara sju möten genom historien och visserligen är det bara fyra vinster och med tanke på hur knackigt det sett ut mot bottenlag de senaste veckorna tar jag absolut inte ut någonting i förskott.
Slakt-förhoppningar?
Inte en chans.
3-2-vinst-förhoppningar?
Jajamen. Två av våra fyra vinster mot Reading har slutat just så.
Hur ska då detta gå till? Säg det. Nu lär vi ju hoppas att Alexander Chapman F inte tänker så utan har slagit skallen ihop med herrar Phelan/Meulensteen och äntligen kommit på exakt HUR det ULTIMATA United ser ut. Vingar eller inte? Ska Young verkligen få fler chanser? Welbeck fortsatt på en kant, om än höger nuförtiden? In med DDG igen?
Många frågor. Svaret kommer runt 17.30 i morgon.
Det här är mitt facit:

DDG

Rafael – Rio – Evans – Evra

Fletcher – Carrick – Anderson

Rooney

van Persie – Welbeck

All in. Cleverley och Young var rent svaga senast och bör rimligen ställas utanför elvan. Med tanke på Rooney odugliga insats kan han också ligga i farozonen och i så fall kan van Persie ta hans roll. Nani, Valencia, Kagawa är fortfarande skadade och det talar ju för ett helt wingless lag.

Helt sjukt att tre potentiella yttrar är skadade och den fjärde helt ur slag och den femte blev 39 bast häromdagen.

Apropå Giggs så har han bara startat en match (Norwich) i ligan på över två månader och med tanke på hur lurig Alex är så kan jag inte alls räkna bort honom i morgon. Tyvärr får tilläggas med tanke på hans form – eller snarare hans nuvarande kunskap kanske.

Scholes är tillbaka efter avstängning, men – nej. Inte. Fletcher – Ando – Carrick är tre motorer som skulle kunna få offensiven att härja fritt. Det är i alla fall min hoppfulla tanke.

I backlinjen är det äntligen lite konkurrens. Rio vilade senast och får förstås spela i morgon, med största sannolikhet bredvid höstens kanske främste försvarare (i konkurrens med Rafael) Jonathan Evans. Här garderar jag mig för Jones som ju också var bänkad senast.

Jag märker själv när jag skriver att det är näst intill omöjligt att pricka in elvan med tanke på formkurvor, motstånd, skador … hela baletten.

Ett ska dock stå klart: Spelar inte DDG i morgon är det helt plötsligt dansken som är etta. Just like that. Det gäller att ha koll på visdomständerna, annars tappar man hux flux sin plats i laget.

* Apropå skadorna så sa Fergie att Vida eventuellt är tillbaka i Årtusendets fajt, den mot Cluj hemma på onsdag. Det skulle alltså öppna för att ALLA mittbackar är hela samtidigt. Sensationen i det gör väl förstås att någon går sönder i morgon.

* Det går bra för Michael Owen i Stoke.

56 minuters speltid på hela hösten, ett avlossat skott mot mål och nu är han skadad igen.

Det skär fortfarande i mig att han hade #7 i sin ägo i flera år.

* Den konspirationslagde kan ju dra egna slutsatser av att Nani helt plötsligt är borta fem veckor till på grund av skada. Om fem veckor är det januari och då är det bara att friskförklara och skeppa iväg honom.

Om nu det finns den här sprickan mellan Nani och Fergie som det viskats om så är det ju inte omöjligt att det blir så.

Tokerier i så fall – och jag hoppas att det löser sig så att han blir kvar med tanke på den nivå han kan hålla. Det sägs ju att Ronaldo försökt få Nani – som är sur som en citron på hur han behandlats – att bita i det sura och bli sams med gammelgubben.

* Sist: Sällan jag går igång på rykten, men jag gör det varje gång vi paras ihop med Mats Hummels.

Och Mesut Özil.

Yes, please.

Hummels är den ende av de två som skulle kunna bli av dock. Vi köper ju ALDRIG spelare av Den Kungliga Virusklubben.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna