Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Derby minus 3 days

Derby nummer 163.
”If we win [on Sunday] it will be one of our best ever results. They are a really good, powerful team with massive players. It won’t be easy and if we defend like we did at Reading we’ll be in trouble. The important thing for us is to take lessons from the mistakes we’re making and do something about it. We need to find a solution.”
Hur ska vi reagera när vi ser eller hör (eller både och) Alexander säga så?
Jag är kluven, fast mer åt det negativa hållet. Att vinna en enstaka ligamatch i december, mot vilka det än må vara, känns ju inte riktigt som att det är med någon topp 50-lista av ”best results ever” under Alexanders 26-åriga reign. Det hade varit annorlunda om det var valborgs-matchen senast han snackade om då vi kunde ha säkrat ligatiteln vid en vinst. Det här känns aningen mer likgiltigt, speciellt med tanke på att vi leder ligan med tre poäng inför matchen.
Men.
Men.
Men.
Allt Fergie säger har ett syfte. Vad han vill få fram med det här vet ju inte många människor på jorden, men jag kan bara gissa att det är ett sätt att pusha spelarna och samtidigt göra city-pojkarna aningen mer nervösa. ”Vad fanken, betyder den här fajten så mycket för United?!”-tankarna kanske sprider sig hos Kompany & company. Risken finns förstås att det får motsatt effekt, men det har väl gamlingen kalkylerat med.
Ju närmare derbyt vi kommer, desto mer mind games lär vi få se. Ni minns ju att Mancini körde ”det är kört, titeln är Uniteds” hela våren. Trots att city åt ikapp åtta poängs försprång.
Vi får hoppas att Den Gamle Hamnarbetarsonen fortfarande har skallen med sig och inte börjar tappa gnisten på den fronten.
* Vet ni allt om Fergie och Mancini?
Då är det en waste of time att läsa detta.
* Wayne Rooney får en nyckelroll på söndag. Och det vore skönt att se honom göra en magisk insats, även om det mesta pekar på att han slutat med dom. I alla fall i den gamla rollen. Nuförtiden får han mest beröm för hur mycket yta han täcker i sitt försvarsspel under en match och det är inte utan att man undrar vad han egentligen tycker om att RvP kommit till klubben.
Rooney – som är en av få världsspelare som verkligen kan försvinna helt formmässigt väldigt ofta – ville som ALLA vet lämna United för två år sedan eftersom han inte tyckte att klubben satsade tillräckligt. När så Fergie verkligen visade framfötterna och pungade ut en kvarts miljard för ligans kanske bästa spelare innebar det samtidigt att Rooneys talisman-roll försvann.
Han är inte längre the main man i Uniteds anfallsspel.
Det visade om inte annat det faktum att Fergie börjat yra om att Rooney behöver flera matcher på sig för att spela sig i form. Han hade innan Cluj spelat tre matcher på en vecka och där klarat av 90 + 77 + 90 minuter. Ska verkligen en spelare av Rooneys kaliber behöva mer tid på sig för att börja leverera?
Icke.
Hade inte van Persie funnits tillgänglig finns det inte på kartan att Rooney hade spelat i går. Och att han spelade till höger på mittfältet/i anfallet säger en del.
Det snackades väldigt mycket, även långt in på säsongen, om Rooneys och van Persies partnerskap. Än så länge har vi inte sett så mycket av det och frågan är om vi får se Roo-RvP blomma ut till Europas vassaste anfallspar när Fergie nästan helt slutat använda Scousern som renodlad anfallare.
Rooneys 3+7 i poäng hittills under säsongen ska inte föraktas. Men det är som med hela United: Han har inte varit på topp och ändå producerat poäng.
Bäva månde alla lag när både han och United prickar formen.
* Världens kanske minst trovärdiga källa, men va’ fan: 90 000 på Old Trafford vore ju hur coolt som helst.
Och hur tyst som helst ibland.
Apropå publiksiffror går det inte att låta bli att bli impad av gårdagens på OT. Den officiella siffran – 71,521 – tar vi med en nypa salt. Men över 50 000 var det garanterat. Mot det motståndet. Med det laget. Med de förutsättningarna. Turisterna strömmar in i England, oavsett vad som sker.
* Räkna inte med några 3-2 eller 2-3 på söndag.
De sex senaste ligaderbyna på Wastelands har slutat:
1-0.
0-0.
0-1.
0-1.
1-0.
0-1.
* Ryan Giggs har sagt det här så länge jag kan minnas att jag känt till hans existens.
Men nu börjar det bli aningen mer tveksamt. Inte så mycket tack vare citys uppstickarbeteende utan mer på grund av Liverpools bedrövliga … tja, vad ska vi kalla det? Försök till överlevnad på övre delen av tabellen?
* Alex Büttner har noterat att hans nye manager kan bli arg.
Och även om holländaren själv inte vill säga om han drabbats av hårtorken så kan vi bara gissa vad som pågick inne i omklädningsrummet i paus i mötet mellan United och Chelsea i Capital One Cup.
En av dem kom inte ut till andra halvlek.
* Sist: Jag hade kunnat låta bli att spela 3-2 och 2-3 på söndag om jag hade fått se en Shinji Kagawa och en Antonio Valencia i kanonslag mot city.
Det känns fortfarande inte bra. Eller det gör det eftersom det inte gör det. Noterar också att city är nerspelade från 2,30 till 2,20 på Unibet.
Bra. Eller, ja, ni vet vad jag menar.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna