Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Följetongen om Robban fortsätter


Det lägger sig inte, snacket om Robban Lewandowski till Manchester United.
I dag skriver tyska Bild att United kommit med ett ”megabud” på 25 miljoner Euro. Robban är på väg till England i sommar på ett femårskontrakt.
Okej, vi ponerar att det stämmer att Fergie bara mosar ut en kvarts miljard ytterligare på en anfallare. Vad betyder det då för den strikforce som finns kvar?
* Den enda som är helt 100 på att stanna är Robin van Persie. Honom säljer inte Fergie efter en säsong.
* Wayne Rooney har varit på väg bort förut, så det vore inte HELT uteslutet att han lämnar. Men sannolikheten att han ersätts av Lewandowski? Nej. 99 procent att han blir kvar.
* Det har ju ryktats att Javier Hernandez suktar efter mer speltid än han fått.
* Daniel Welbeck känns ju som det troligaste offret och det skulle vara ytterst tråkigt. Dels för att han besitter stor potential och dels förstås för att han är en Manchesterpojke.
Om vi bortser från fördelen att få en spelare av Lewandowskis kaliber – vilket ju är själva kärnan i den här affären så det är ganska svårt – så ser jag bara nackdelar med att ta honom till England. Dels att en ny spelare ska in i laget i en ny liga när vi redan har en van besättning och dels för att någon favorit försvinner och gör en annan klubb, eventuellt i England, bättre.
Så tack, men nej tack.
* Graham Poll är övertygad om att Mike Dean gjorde rätt som dömde mål när Evans snubblade in bollen.
Det får han vara. Jag är det inte oavsett regler. Rättshaverist-esque.
Dessutom tillägger Poll lite syrligt att Dean inte skickade upp Alexander på läktaren av rädsla för att han inte skulle få komma tillbaka och döma på Old Trafford på länge.
* Fulstream på FA-cupen nästa helg då ingen svensk kanal visar den cupen heller. Ovärdigt.
* Evra efter segern i går:
”It was a crazy match. For football lovers, it was a great match. In the end, it was such a great release for us.
”I have never seen the players so happy in the changing room this season. At half-time Sir Alex told us if we could win this game, then we would have a big chance to be champions again.
* Mike Dean rapporterade för övrigt inte SAF till förbundet efter matchen. Och ger därmed mer eld till alla Fergie- och United-hatare.
* Vad Fergie kör för Chevrolet?
En Volt.

Om han är nöjd med att HA FÅTT DEN?
Jajamen:
”I think the Volt is absolutely phenomenal. A friend of mine drove one in the States and kept going on and on about it, so when I had the opportunity I said ’yeah I’m going to try it because it’s the car of the future, really’. I’m very pleased with it.
* Roade mig med att kolla toppligornas serieledares målsnitt. Ser ut så här:
1) Barca 3,35.
2) PSV 3,33.
3) Bayern 2,58.
4) MUFC 2,53.
5) Juventus 2,17.
6) Galatasaray 2,0.
7) PSG 1,9.
Egentligen ville jag inte kolla antal insläppta också, men gjorde det ändå för sakens och er skull. Alla ni som NU tror att United inte toppar … well, ni har jävligt fel. Det här är en utklassningsseger.
1) MUFC 1,47.
2) Galatasaray 1,18.
3) Barca 1,12.
4) PSV 1.
5) PSG 0,63.
6) Juventus 0,61.
7) Bayern 0,41.
Vår stat är således: 2,53 – 1,47 per match.
Som jämförelse hade vi 2,34 – 0,87 förra säsongen.
Förhoppningsvis kan vi få igång Rio-Vida-partnerskapet, med start på lördag, och se till att vinna åtminstone med 3-2 istället för 4-3.
Rio d.ä själv är aningen orolig:
”We are concerned. When you are conceding goals at any level you want to put it to a stop. This season we have let in far too many goals and we need to change that. We need to make a big effort now to push on.”
”We are in a good position but if we are to maintain where we are, we need to sort ourselves out”.
Sannerligen. Skulle inte göra ont med samma mittbackspar i 15-20 matcher i sträck nu.
* Dåså, då har vi fastställt att Nemanja Vidic är den överlägset mest favoriserade backen i United. I alla fall från er sida.
Dags att bestämma sig för vilken mittfältare ni håller högst.
Vote away!

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna