Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stoke it is

Stoke finns i kategorin ”Lag jag skulle skratta lite om de åkte ur” tillsammans med Sunderland. Trist lag, märkliga fans och en erbarmlig fotboll.
Vi har chansen att sparka dom närmare nedflyttningskampen och jag hoppas innerligt att vi gör det.
Stoke är dock näst intill skadebefriat medan United har en eller ett par ofrivilligt frånvarande. Vidic är den mest mystiska – tillsammans med Scholes, men han är inte riktigt aktuell för en startelva i vilket fall som helst – då han rapporteras ha en ”calf/shin”-skade på physioroom.com, men jag har ingen aning om vad den kom ifrån. Jag trodde att han hade ont i ryggen.
Dessutom saknades även Evans och Smalling i derbyt. Men Rio är hel, liksom Jones, och jag kan tänka mig att Evans kvicknar till. Min elva:

DDG

Rafael – Rio – Evans – Evra

Carrick – Cleverley

Nani – Rooney – Welbeck

Chicharito

Varför?

Målvakt: No comments.

Backlinje: Ytterbackar givna. Rio likaså. Evans får

Mittfält: Cleverley fick foten i derbyt till förmån för Giggs. Det var inget lyckat drag och borde åtgärdas här. Alternativet är att skicka upp Jones bredvid Carrick igen för att ta hand om Whitehead och N’Zonzi på egen hand.

Wings/attackerande mittfältare: Här snurrar tombolahjulet som vildast. Helt omöjligt att veta hur Fergie resonerar med tanke på att han inte verkar vilja spela med Kagawa som annars borde vara en rimlig startlirare mot långa och långsamma mittbackar som Shawcross och Huth.

Striker: Big call av Alexander. Chicharito har inte startat en ligamatch sedan den 23 februari medan Robin van Persie inte gjort mål sen Arsenal senast vann en pokal. Ska han fortsätta visa förtroende för RvP eller ska han ge en otålig mexikan chansen igen? Jag hoppas i alla fall att han ger Hernandez en chans till att visa vad han kan och startar med RvP på bänken. Så mycket har Hernandez förtjänat och med tanke på att RvP inte gjort mål på två månader i Unitedtröjan kan han få känna på hur det är att inte göra det i en klubb av den här digniteten.

Vad en seger i dag skulle betyda?

Tja, förutom det jag nämnde i början om Stokes fortsatta fajt för överlevnad skulle det också övertyga de icke-troende om att ligatiteln är i hamn.

Nog så viktigt.

* När vi sen fixat de tre pinnarna på Britannia kan vi kasta några getögon på oljefajten på Wembley och hålla en tumme för att … ja, vad?

* Sedan Stoke kom upp i högstaligan igen 2008 har vi spelat på Britannia fyra gånger.

Facit: 3 vinster 1 kryss och 6-2 i målskillnad.

På hemmaplan har vi 5 – 0 – 0 och 17-3.

Totalt: 9 matcher, 8 segrar, 1 kryss, och 23-5 i målskillnad.

Så oavsett hur mycket tugg det är om hur svårspelat Stoke är – föreställ er vad Stokefansen säger om United.

* Hur det går för Kiko Macheda i Stuttgart undrar ni?

Som väntat går det inget vidare alls. Har spelat totalt elva minuter de senaste tre matcherna.

Har spelat totalt 310 minuter sedan han kom till klubben.

Har gjort totalt 0 mål.

* Lika lyckad utlåning som Henriquez till Wigan.

Angelo fick i alla fall komma in sista minuten i FA-cupsemin mot Millwall i går.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna