Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The casual boy Zaha


Giggs och Rio lär med största sannolikhet lägga skorna på hyllan 2014.
Men det är fortfarande ett gäng spelare som har kontrakt som går ut då som rimligen fortsätter sitt fotbollsliv även efter nästa sommar: Vidic, Fabio, Evra, Nani, Carrick, Macheda.
Hälften åker med till Asien.
Hälften gör det inte och frågan är hur många av dem som finns kvar i klubben när säsongen börjar. En vild gissning är att det kanske bara är just hälften. 
Förra sommaren åkte det här gänget till Sydafrika:
Målvakter: Lindegaard, Amos, Johnstone.
Backar: Ferdinand, Veseli, Vermijl, Wootton, Blackett.
Mittfältare: Valencia, Anderson, Carrick, Scholes, Powell, Kagawa, Bebe, Tunnicliffe, Lingard, Brady, Petrucci.
Anfallare: Berbatov, Chicharito, Macheda.
 
Den här sommaren åker det här gänget:
Målvakter: Lindegaard, Amos (DDG ansluter senare)
Backar: Rafael, Jones, Rio, Evans, Evra, Büttner, Fabio, Keane.
Mittfältare: Carrick, Anderson, Cleverley, Giggs, Zaha, Lingard, Januzaj (Kagawa ansluter)
Anfallare: Rooney, Welbeck (RvP ansluter)
En stor skillnad det här året är förstås att det inte var något VM-slutspel för våra grabbar. Men det är ändå intressant att se att bara fem utespelare är kvar från förra årets avresetrupp. Och Lingard är den ende av B-lagslirarna som får chansen igen.
Vidic sägs ha ischias – han hängde som bekant på All England Club i stället för på Carrington förra veckan – och det får väl duga som förklaring till frånvaron. Att Chicharito fått helt ledigt är helt naturligt med tanke på Confed Cup och det hade garanterat Kagawa också fått om han inte varit för viktig för klubbens kommersiella åtaganden.
Bébé och Macheda ska förstås väck från klubben och det så fort som möjligt.
Nick Powells frånvaro känns aningen märkligare, men lär bero på att grabben har ett lånekontrakt på gång och därmed också antagligen mår bäst av att göra en försäsong med den kommande klubben.
Av pojkarna som får chansen – Keane, Lingard och Januzaj – är förstås belgaren det mest spännande namnet. Förhoppningsvis kritar han på ett nytt kontrakt inom kort och synkar det med panginsatser på turnén. Det vore inte roligt att tappa både Pogba och Januzaj.
* RvP lyssnar på Eminem, r’n’b och house.

* Zaha ”glömde” förstås kostymen inför avresan.
Känns dock som att han kunde ha smält in utan att någon tagit notis om honom om han gått i mitten av de 198 Unitedpersonerna som åkte.

Och hur snabbt bytte Carrick om till mjukisar?

* För er med appen FlightRadar så har pojkarnas flight beteckningen GTI2857 och befinner sig just nu (klockan 17) över Nederländerna.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna