Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

And so he stays

Skärmavbild 2014-02-16 kl. 15.01.01
De flesta engelska medier rapporterar i dag att Wayne Rooney inom kort förlänger sitt kontrakt med United till och med det år han fyller 33. Om han inte ändrat inställning angående sina ambitioner måste vi utgå från att det smäller till med superstjärnor även i sommar. Vi minns ju alla vad huvudanledningarna till att han 2010 ville lämna klubben var: Han tyckte att medspelarna var för dåliga och klubben hade inte lovat att förstärka tillräckligt:
”It is absolutely true that my agent and I have had a number of meetings with the club about a new contract.During those meetings in August I asked for assurances about the continued ability of the club to attract the top players in the world.”
Då tar jag för givet att lirare som Gündogan och Reus är reella måltavlor och inte bara tomt tunnskrammel.
Men Rooney förlänger förstås inte enbart med siktet inställt på troféer. Får man ett erbjudande om £300 000 i veckan hade det varit svårt att tacka nej oavsett om klubben legat på första, sjunde eller 19:e plats. Men jag tycker mig ha sett en förändring till det bättre i Rooneys fall. Han käftar med domarna, tar idiotlöpningar och visade som ni minns enorm glädje efter Carricks 2-1 mot Fulham. Han brinner igen för att spela för United och ska man få drygt tre millar i veckan är det det minsta man kan begära. Om det är för mycket eller för lite eller alldeles lagom spelar mindre roll. Alla anställda i alla företag förväntas förstås göra sitt allra bästa på sin arbetsplats.
Han kan efter säsongen gå med högt huvud, vilket är mer än man kan säga om majoriteten av lagkamraterna. Och det här är en enorm boost för firma Moyes-Woodward, en enorm fjäder i hatten och jag inbillar mig att köpet av Mata fick dem att få lite tyngre marker att spela med i förhandlingarna med Stretford.
Sen att Rooney skulle tänkas hålla på den här nivån till 2018 är en annan fråga. Men jag trodde å andra sidan att han redan nått zenit, vilket motbevisats under höst och vinter.
* Jag förväntar mig inte mer av Alex Büttner, men hade jag gjort det hade jag gjort det hade jag blivit förbannad över att han postar denna bild från Dubai:
Skärmavbild 2014-02-15 kl. 15.55.58
Inte för att jag förväntar mig att de ska köra idioten dygnet runt där borta, men lite känsla måste man ha för hur vindarna blåser. Mitt uppe i klubbens sämsta säsong i mannaminne kan man inte slänga fram den typen av semestershots. It ain’t right.
* Varför heter agenten Stretford förresten? Vilken skymf mot vårt West Stand!
* Pablo Zabaleta är näste citylirare att hjärntvättas:
“I want to be one of those players who all the City fans remember. When I came to Manchester the big club was United. You can’t say the same thing about Manchester now. City have a bigger reputation – not just in England, but around the world.
* Med ett nytt kontrakt går Wayne Rooney garanterat om Bobby Charlton och blir Uniteds meste målgörare genom alla tider. Jag har dock svårt att se Sir Wayne sitta på Old Traffords hedersläktare om 40 år som en fanbärare för klubben.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna