Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Våra filmare

Jag kunde bara se första halvtimmen av gårdagens Clasico. Dels börjar jag tröttna på dom – dom möts ju 10-15 gånger om året – och dels på grund av alla fjanterier.
Som det här:

Den vidrigaste av dom alla är ju – trots Pepes svinaktiga beteende i går – Sergio Busquets. Ni minns väl alla när han fick Thiago Motta avstängd i CL-finalen för några år sedan.

Eftersom både Real och Barca kryllar av filmare (Alves, Puyol, Ramos, Villa m.fl) fick det mig att tänka på mitt eget lag och läget där med filmare. Sedan Ronaldo lämnade oss 2009 har vi väl haft Nani som nummer 1 bland de som faller enkelt.
Men han har, precis som hans företrädare, bättrat sig rejält den sista tiden och lägger sig inte alls lika enkelt som för ett par år sedan.
Ändå är han förstås en av de som faller lättast.
Men annars då? Vilka filmar verkligen i United?
Det är inte många. Let’s check it out.
Evra: Knappast. Bra på att hjälpa till dock när han blir knuffad.
Jones: Icke. Snarare tvärtom.
Ferdinand: Icke.
Vidic: Japp, ibland. Mest att han faller lätt när han får en lätt knuff medan han skyddar bollen ut mot sidlinjen i försvarsposition för att få frispark istället för att behöva rensa.
Evans: Icke.
Owen: Icke.
Anderson: Njae. Det händer väl. Eller nej. Kan inte påminna mig att han är en filmare.
Berbatov: Sällan, men det händer. Behövs liksom inte.
Rooney: Japp. Dock länge sen han körde en riktig dive. Eller?
Giggs: Icke. Kör dock ofta med att stanna upp och slå ut med armarna och kräva frispark när han blir lätt (eller tufft) dragen i axeln.
Smalling: Icke.
Park: Icke.
Hernandez: Japp.
Carrick: Icke.
Nani: Japp. Men överdriver mer än filmar nuförtiden.
Young: Japp. Överraskande dåligt dessutom.
Welbeck: Icke.
Fabio: Icke.
Rafael: Japp. Kan vara topp 3 i laget.
Scholes: Icke.
Cleverley: Icke.
Fletcher: Icke.
Valencia: Icke.
Alltså: Rooney, Hernandez, Rafael, Nani, Young och Vidic är de som filmar ibland. Men, kanske/antagligen är jag hemmablind här, vi är inte nedlusade av fuskare på det sättet som både Real och Barca.
Och det känns bra.
Det är alltid vidrigt med filmningar och jag minns att jag vred mig obekvämt när jag såg Ronaldo fjanta omkull gång på gång under sina första säsonger i klubben. Inte okej.
Har ni några invändningar mot ”filmar-listan”?
* Inte alls orolig inför söndag faktiskt och givetvis är det sånt som gör mig orolig. Arsenal har ryckt upp sig efter att vi slaktade dom med 8-2 och konstigt vore väl annars eftersom dom var nere i dyn och grävde bland slammet då.
Men vi har bra stats mot Arse de senaste åren.
Och det har vi haft när vi spelat en man ensam på topp där – så jag kan tänka mig ännu en 4-5-1 från vår favorit-skotte.
Så här kanske:

Lindegaard

Rafael – Rio d.ä – Evans – Evra

Valencia – Carrick – Jones – Nani

Rooney

Welbeck

alternativt en slags defensiv 4-3-3:

Lindegaard

Rafael – Rio d.ä – Evans – Evra

Carrick – Anderson – Jones

Nani – Rooney – Welbeck

Alternativuppställningen skulle kunna innehålla Valencia istället för Nani och Park i stället för Welbeck. Vi har ju haft en omröstning här om Park bör spela – han gör ju ofta bra ifrån sig mot just Arsenal. Jag är lite kluven. Han är väldigt ojämn nuförtiden och den enkla förklaringen till det är förstås att han inte spelar vecka ut och vecka in. Men har han en toppdag – lite svårt att veta innan – ska han spela.

Nu jobbar vi vidare och njuter av ett klassiskt mål av en klassisk spelare så länge.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna