Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

… he wants to wiiiiiin – our Moysie, he wants to win!

Bråda dagar i plugget gör att bloggen hamnat i skymundan, men det gäller ju att prioritera i livet. Att United inte spelat på två och ett halvt år underlättar också.
Men i morgon är det dags igen och allas våra David Moyes har haft sin sedvanliga eftermiddagskonferens med murvlarna. Kontentan?
Han vill vinna.
Skärmavbild 2014-02-21 kl. 16.07.02
Det är en bra utgångspunkt när vi går vidare till vilka elva som ska ges förtroendet att försöka vinna.
Nemanja Vidic kan, oavsett hur mycket han än påstår motsatsen, inte vara hundra motiverad under våren när han vet att han ska byta arbetsplats. Därför ser jag ingen anledning att INTE spela in Evans, Smalling och Jones där resten av säsongen. Ingen anledning förutom att de kommer att turas om att vara indisponibla på grund av skador. Men för att förbereda United för ett liv utan Rio och Vida vore det rimligaste att göra det redan nu när säsongen i princip redan är över.
Samma gäller mittfältet om nu Moyes tänker sig en framtid med Fellaini. In med afrotanken direkt.
Framåt: In med allt.

DDG

Rafael – Evans – Smalling – Evra

Carrick – Fellaini

Januzaj – Rooney – Mata

RvP

Han verkar inte ha tagit några statudsuppdateringar på de hemmastannande spelarna Evans, Jones med flera så då räknar jag med att alla är friska. Och att både Welbeck och Kagawa sitter på läktaren.
* Palace under Pulis är bättre än Palace under Ian Dowie. Det säger kanske inte så mycket, men tillräckligt mycket för att en spelare som Chamakh mycket väl kan göra hattrick i morgon mot den här säsongens upplaga av United. Och hemmastatistiken i ligan är bra mycket bättre än Uniteds: Sex av åtta senaste på Selhurst Park har vunnits.
Ingen bra feeling infinner sig inför det här.
Men jag KRÄVER att spelarna visar hjärta, jävlaranamma, inställning, heder, you name it! Då kan det inte sluta med annat än vinst, med tanke på den begåvning som finns i truppen. Kräver. Det är det jag gör. Jag är dock inte så petnoga med hur vi vinner, utan kan till och med nöja mig med två fasta situationer som i hemmamötet i höstas.
* Sommartouren 2014 i USA börjar ta form och i dag presenterades två motståndare i form av AS Roma och Inter Milan. Om vågorna rullar vidare i den riktning de hållit får vi då sannolikt se Nemanja Vidic spela MOT Manchester United 29 juli.
* Annars har dagen mest handlat – igen – om att Rooney skrivit på nytt kontrakt – igen. Det avhandlade jag förra gången det basunerades ut och går att läsa här.
Då skrev jag att kontraktet varar till och med 2018. Det sägs i stället vara till och med 2019. Den dealen är fantastisk från Stretfords sida, det får man ge honom. En 33-årig Rooney, going 34, måste återuppfinna sig själv några gånger för att hålla samma höga nivå då.
Kanske har Moyes, eller vem som nu tränar United då, redan valt att flytta ner honom på det centrala mittfältet – eller kanten – sedan länge när kontraktet går ut. Tyvärr finns det ju ingenting vare sig Stretford eller Rooney kan göra åt saken när signaturen väl är på plats.

Bloggare på Muss.se.

Muss-bloggen

Senaste artiklarna